Ege Fatura 25 bin lira gelebilir

Fatura 25 bin lira gelebilir

02.06.2022 - 00:40 | Son Güncellenme:

KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk’tan sanayicilere, enerji tedarik firmaları ile ikili sözleşme yapmayı atlamamaları konusunda uyarı geldi

Fatura 25 bin lira gelebilir

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 31 Mart 2022 tarihli kararıyla her sanayi kuruluşuna kendi seçeceği elektrik tedarik firması ile sözleşme yapma mecburiyeti getirildiğini söyleyen Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk, “5 Haziran tarihine kadar bu sözleşmeyi yapmayan sanayici her ay ortalama 25 bin lira civarında daha fazla elektrik faturası ile karşı karşıya kalabilir” dedi. Sanayicilere elektrik tedarik firmaları ile 5 Haziran 2022 tarihine kadar anlaşma yapma çağrısında bulunan Porsuk, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

1 Temmuz’da geçerli

“Yıllık tüketimi 1 Milyon kWh’ı geçen tüm aboneler, eğer tedarikçilerini seçmezler ise bölgelerindeki görevli tedarik şirketinden enerji almak durumunda kalacaklar. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak bu karara göre sanayiciler tedarikçilerle sözleşme imzalamak mecburiyetindeler. Sözleşme imzalarlar ise tedarikçi firmadan yüzde 2-3 komisyon oranlarında elektrik alacaklar. İmzalamazlarsa tedarikçi firmaya yüzde 9.38 kar payı vermek durumunda kalacaklar. Bu da ortalama bir işletme için ayda 25 bin lira fazla elektrik faturası demek” dedi.