Ege Felaketler durdurmadı

Felaketler durdurmadı

08.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

2020 faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edildiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Tüm felaketlere rağmen işini aksatmamak, tasarruf ile bütçeyi yönetmek maharettir” dedi

Felaketler durdurmadı

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısı nisan ayı ikinci oturumunda 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Son bir yılda yapılan çalışmaları özetleyen CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, “Belediyemiz temel hizmetlerde eşitlikçi anlayışla birçok öğrencilere, ihtiyaç sahibi ailelere ve amatör spor kulüplerine destek oldu. 2 bin 853 kişiye poliklinik, bin 566 kişiye hasta nakil hizmeti, 4 bin 830 kişiye ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi. Salgından dolayı bin 468 iş yerine ait ilan ve reklam vergisi, çevre ve temizlik vergisi, katı atık bedeli ile pazaryeri tahsis ücretleri alınmadı. Depremde yıkılan ağır ya da orta hasarlı yaklaşık 500 konutun takribi 3.5 milyon civarındaki emlak vergilerinden vazgeçildi” dedi.

Haberin Devamı

Borçlanmadan atlattık

2020 yılı bütçesinin 315 milyon 111 lira olarak öngörüldüğünü ancak gerçekleşen faaliyetin 245 milyon 487 bin lira olduğunu belirten Polat, “Bunun sebebi maalesef 2020 yılında yaşamış olduğumuz küresel pandemi ve kentimizdeki deprem ve sel gibi felaketlerdir. Bu sebeple sadece belediyemizde değil ülke genelinde ortaya konulan hedeflere ulaşılamamıştır. Çoğu belediye maaş ödemek için bile borçlanırken Bayraklı Belediyesi borçlanmadan faaliyetlerini sürdürmüş ve maaşlarını düzenli olarak yatırmıştır” diye konuştu.

Toplantı sonunda eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Başkan Sandal da, “Yapılan tüm eleştirilere dikkat edeceğimi buradan dile getiriyorum. Beyanların biraz insaflı olması gerekiyor. Sanki başka bir gezegende yaşıyormuş gibi algılayıp, bunu rutin bir işmiş gibi sürdürmek doğru değil. Evet, kredi çekmeden, personelin maaşlarına yüzde 35 zam yapmak, bir gram işini aksatmadan yapmak bir maharettir. Tüm faaliyetlerimizin Bayraklımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yazarlar