Ege Festivaller kenti

Festivaller kenti

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Festivaller kenti

Kuşadası Belediyesi ile Caferli Muhtarlığı işbirliğinde düzenlenen Caferli Çiçek Şenliği’ne 10 binden fazla katılım oldu. Başkan Ömer Günel, “Ada festival, çalıştay ve sempozyumlarıyla anılır hale gelecek” dedi

Haberin Devamı

Kuşadası Belediyesi ile Caferli Muhtarlığı işbirliğinde Caferli Çiçek Şenliği düzenlendi. Caferli Meydanı’nda düzenlenen programa 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte, yemekler, el işi takılar ve doğal ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı. Halk oyunu gösterileri ve müzik dinletisi etkinliğe renk kattı. “Dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz” diyen Başkan Günel, şunları kaydetti:

Konservatuvar müjdesi verdi

“Deniziyle, güneşiyle, yeşiliyle, gün batımıyla dünyanın en güzel kenti Kuşadası. Caferli de bu güzel kentin en özel mevkilerinden biri. Böyle güzel bir yerde, böyle özel bir şenlikte sizlerle olmak benim için çok değerli. Geçtiğimiz ay Kirazlı Mahallemizde benzer bir organizasyon yapmıştık. Caferli Çiçek Şenliği bu konseptte gerçekleştirdiğimiz ikinci şenliğimiz oldu. Önümüzdeki süreçte, benzer şenlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Kültür- sanat faaliyetlerini oldukça önemsiyoruz. Kuşadası’na kültür-sanat alanında büyük bir yatırım yapmak için kolları sıvadık. Bir Belediye Konservatuvarı açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı hızlandırıp konservatuvarımızı en yakın zamanda faaliyete sokacağız. Amacımız, Kuşadası’nı festivalleriyle, çalıştaylarıyla, sempozyumlarıyla, müzeleriyle anılır bir kent haline getirmek.”

Haberin Devamı

Çocuklara yaz beslenme okulu

Kuşadası Belediyesi, ilkokul öğrencilerinde sağlıklı beslenme bilinci oluşturmak amacıyla yaz beslenme okulu açtı. Pedagog Hülya Özbolat ve psikolog Candan Atak danışmanlığında, uzman diyetisyen Aysen Arıcan Öz ve drama eğitmeni Mehmet Turan tarafından verilen eğitimlerde çocuklar sağlıklı ve dengeli beslenmeyle ilgili bilgilendiriliyor. Drama tekniklerinden faydalanılan eğitimler her perşembe günü merkeze uzak mahallede, her cuma günü da Ada Kültür Merkezi’nde.