Ege Finansman sorunu medyayı kısıtlıyor

Finansman sorunu medyayı kısıtlıyor

14.11.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) ev sahipliğinde ‘Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği’ konulu sempozyum düzenledi.

Finansman sorunu medyayı kısıtlıyor

Toplam 6 panelden oluşan sempozyumda; yerel medyada sürdürülebilirlik, araştırmacı gazeteciliğin finansmanı ve sahada habercilik gibi güncel konularda değerlendirmeler yapıldı.

Haberin Devamı

Yerele destek şart

Konuşmacılardan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, yerel medyada kaliteli ve özgün içeriğin oluşmasının yolunun basının özgür olmasından geçtiğini vurguladı. “Medya kuruluşlarının kimler tarafından nasıl finanse edileceği konusu, editöryel özgürlüklerin kısıtlanmasına engel olmayacak şekilde ele alınmalı” vurgusu yapan Gappi, “Başta merkezi yönetim olmak üzere yerel yönetimler, STK’lar, yani kısacası yaşadığı kente borcu olan tüm dinamikler, her gün en az bir yerel gazete alarak yerel medyayı güçlendirebilir” önerisi getirdi. Araştırmacı gazeteciliğin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin ise, “Medya işlevini, ancak serbest rekabet koşullarında, bağımsız ve sürdürülebilir biçimde finansmanı güvence altına alındığında yerine getirebilir” dedi. IPI Türkiye Ulusal Komitesi Başkan Yardımcısı İpek Yezdani de, “Gerek medya sahiplerinin gerekse de gazetecilerin objektif ve bağımsız habercilik yapabilmesi için öncelikle düzgün bir gelire ve finansal sürdürülebilirliğe ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.