Ege First Lego League’de beş ödül birden aldı

First Lego League’de beş ödül birden aldı

15.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

First Lego League’de beş ödül birden aldı

Bilim Kahramanları Derneği’nin İZFAŞ desteğiyle gerçekleştirdiği 15. First Lego League (FLL) Ulusal Turnuvası, haftasonu Fuarizmir’de gerçekleşti. Turnuvaya katılan Türkiye’nin çeşitli okullarından 62 takımın genç mucitleri, ‘Uzayın Keşfi’ konusunda proje üretip geliştirdi, tasarladıkları robotlarla temaya uygun görevleri tamamladı. Arkadaşlık, çevre ve ilişkiler, özgünlük gibi değerlerin puanlandırıldığı turnuvada, Rota Eğitim Kuruları, beş ödülle damga vurdu.

Haberin Devamı

‘Gururlu ve onurluyuz’

Turnuvada Bornova Rota Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Rotaborn takımı dördüncü oldu, Duyarlı Profesyonellik Ödülü ve mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Açık Şampiyonası’na katılım hakkı kazandı. Gaziemir Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Rotatech takımı da, Proje Sunum Ödülü’nün sahibi oldu. Takım, haziran ayında Lübnan’da düzenlenecek Avrupa Açık Şampiyonası’na katılacak.

Gaziemir Ortaokulu öğrencilerimizden oluşan Rotastars takımı ise, mayıs ayında Uruguay’da düzenlenecek Amerika Açık Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Özel Rota Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Kadir Açıkbaşlar, Rotatech, Rotaborn ve Rotastars takım öğrencilerini, takım koçlarını tebrik eti, “Takımlarımızın elde ettiği başarılar bizleri onurlandırmış ve çok mutlu etmiştir. Rota Koleji olarak hedefimiz dünyaya örnek olacak gençler yetiştirmek” dedi.

Yazarlar