Ege FIRTINA ESECEK

FIRTINA ESECEK

09.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi 2010 World Finals of The Manchester United Premier Cup’ta temsil edecek olan Bucaspor 15 Yaş Altı Takımı, organizasyona hazır. Antrenör Eroğlu “Dünyanın en güçlü kulüpleriyle oynayacağız. Fakat hedefimiz yine başarıyı yakalamak” dedi

FIRTINA ESECEK

“Nike Premier Cup 2010” Avrupa Elemelerinde birinciliğe ulaşarak, “2010 World Finals of The Manchester United Premier Cup”a katılmaya hak kazanan Bucaspor Futbol Akademisi 15 Yaş Altı Takımı, 4-7 Ağustos’ta Manchester’da düzenlenecek organizasyonda Dünyanın önde gelen takımlarıyla mücadele edecek.
Danimarka’nın Aarhus kentinde Mayıs ayında düzenlenen “Nike Premier Cup 2010” Avrupa Elemelerinde finalde Porto’yu penaltı atışları sonucunda 5-3 mağlup ederek birinciliğe ulaşan Bucaspor 15 Yaş Altı Takımı, Dünya Kupası finallerinde oynamaya hak kazanmıştı.
Barcelona ve Manchester da var
5’erli 4 grupta oynanacak maçlarda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayacak ekiplerin, çeyrek finale yükseleceği organizasyonda Bucaspor’un dışında İspanya’dan Barcelona, İngitere’den Manchester United ile Newcastle United, Portekiz’den Porto, İtalya’dan Torino Almanya’dan Werder Bremen’in yanı sıra şu takımlar yer alacak: P.Saint Germain (Fransa), Orlanda Pirates (Güney Afrika), Right to Dream (Gana), Changchun Yatai FC (Çin), Hyundai Junior High School (Kore), Kyoto Sanga (Japonya), MSS Kedah (Malezya), Shillong Lajong (Hindistan), Sutherland Sharks (Avusturalya), Alto Loma Arsenal (ABD), Colo Colo (Şili), Internacional (Brezilya), Pachuca (Meksika).
Bucaspor 15 Yaş Altı Takımını çalıştıran Hüseyin Eroğlu, “Kısa bir çalışma süremiz var. İlk önce Finlandiya’ya gidip orada bazı maçlar oynayacağız. Bir haftalık süreç, hazırlık kampı gibi olacak. Asıl hedefimiz Manchester’daki Dünya Şampiyonası, Turnuva, Avrupa Elemelerinin ardından olsaydı, bizim için daha iyi olabilirdi. Çünkü sezonu çok iyi geçirdik. Yükselen bir grafiğimiz vardı. Bir süre ara vermek zorunda kaldık. Ancak en kısa zamanda toparlanıp, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimiz başarılarımızı tekrarlayabilmek” diye konuştu.