Ege Folkart’ta yeni heyecan

Folkart’ta yeni heyecan

23.02.2018 - 01:05 | Son Güncellenme:

Folkart Academy, bu yıl bale, sosyal Latin dansları ve halk oyunları branşlarında eğitime başlayacak. Bir de polifonik koro kurulacak. Programlar ücretsiz olacak

Folkart’ta yeni heyecan

Geçen yıl tiyatro atölyesiyle eğitim dünyasına adım atan Folkart Academy’de, bu yıl yeni alanlarda da eğitimler verilmeye başlanıyor. Folkart Academy bünyesinde Tiyatro Atölyesi’nin yanı sıra Sosyal Latin Dansları Atölyesi, Halk Oyunları Atölyesi ve Bale Eğitimi Atölyesi açılıyor. Salsa, Bachata, Zeybek, Bale, Modern Bale eğitimlerinden farklı olarak, Polifonik koro da kurulacak. Tüm eğitimler ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Farklı sanat dalları

Folkart Academy olarak, 2017’de yalnızca tiyatro alanında, yaklaşık 25 bin kişiye ulaştıklarını, bu yılki ilk kayıt dönemiyle birlikte bu rakamın 35 bini aştığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Academy gibi ciddi bir sosyal sorumluluk projesini bu güzel şehirde sürdürülebilir kıldık, mutluyuz” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Volkan Severcan da, Folkart Academy’nin tiyatro eğitimine katkı sağlamayı sürdüreceğini belirtti. Farklı sanat dallarında da eğitimler vermeyi planladıklarını kaydeden Severcan,sözlerini şöyle sürdürdü:
“Salsa, Bachata, Zeybek, Klasik Bale ve Modern Bale alanlarında eğitimler vereceğiz. Bir de polifonik koro kurmayı hedefliyoruz. Amacımız, Türkiye’nin en güçlü çok sesli korosunu İzmir’de kurmak.”