Ege Folkart’tan iki önemli sergi

Folkart’tan iki önemli sergi

07.10.2017 - 03:19 | Son Güncellenme:

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ ile ‘Dizelerin Renkleri’ 13 Ekim’de açılıyor...

Folkart’tan iki önemli  sergi

Folkart, 13 Ekim’den itibaren iki önemli sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Folkart Gallery’nin öncülüğünde hazırlanan ‘Dizelerin Renkleri’ ile dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ adlı heykel sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Unutulmaz dizeler

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı-Koruncuk yararına düzenlenen ‘Dizelerin Renkleri’ adlı sergide Türk şiirine yön veren, unutulmaz dizeleriyle tanınan Namık Kemal, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attilâ İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile Zafer Gençaydın, Ali Kotan, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Gören Bulut, Metin Yurdanur, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Filinta Önal başta olmak üzere 37 ünlü ressam ve heykeltıraşın eserleri yer alıyor.
10 Aralık’a kadar Folkart Gallery’de sergilenecek olan eserler, yine Folkart Gallery’nin öncülüğünde İzmir’den sonra Ankara ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak. Eserler önümüzdeki aylarda Koruncuk Vakfı tarafından düzenlenecek açık arttırma ile satılacak ve elde edilen gelir, ‘Koruncukköy-Urla Çocuk Köyü’nün ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak.

Haberin Devamı

10 bronz anıt heykel var

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in Varlığın Yeniden İnşası adlı sergisinde varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykel yer alacak.

İzmir’de Latin Amerikalı bir heykeltıraşın eserleri ilk kez Folkart Çarşı’da sergilenecek. Jorge Marin, ülkesinin geçirdiği zor haftaların ardından, Türkiye ve Meksika arasındaki bağı güçlendirmek üzere, çağdaş sanat ve tarihin heykeller aracılığıyla diyalog kuracağı, uygarlığın beşiklerinden birine, bir inşa ve kardeşlik mesajıyla gelecek. Sergi, 4 Mart 2018’e kadar gezilebilecek.