Ege Fransızların tercihi Türk konfeksiyonu

Fransızların tercihi Türk konfeksiyonu

04.10.2018 - 00:04 | Son Güncellenme:

Dünyanın en prestijli tekstil ve hazır giyim fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 29 firmayla katıldı.

Fransızların tercihi Türk konfeksiyonu

Fransızların Türk ihracatçılara ilgisi yüzleri güldürdü. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) olarak yedinci kez gerçekleştirdiklerini belirten Birlik Başkanı Burak Sertbaş, başarılı bir fuara imza attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

1 milyar dolar

Sertbaş, PV Manufacturing Paris Fuarı’nda Türk firmalarının sonbahar-kış 2019-2020 sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen alıcılara sunma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Fransa’nın 2017 yılında 22.5 milyar dolar konfeksiyon ürünleri ithal ettiği bilgisini veren EHKİB Başkanı şöyle devam etti: “Türkiye Fransa’nın konfeksiyon ithalatında yüzde 6’lık pay ile dünyada 4., Avrupa’da ise ikinci büyük tedarikçi konumunda. Türkiye’nin Fransa’ya konfeksiyon ihracatı 2018 yılının ocak- eylül döneminde yüzde 9 artarak 680 milyon dolara yükseldi. Hedefimiz Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde dışsatım yapmak.”