Ege ‘Futbolu tabana yaymanın zamanı geldi’

‘Futbolu tabana yaymanın zamanı geldi’

26.10.2021 - 00:40 | Son Güncellenme:

Altınordu 14 yaş altı futbol takımının, Sakarya Erenler 14 yaş altı futbol takımı ile oynadığı karşılaşma sonrası Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan gündeme dair açıklamalarda bulundu, “Minikler Futbolu Ligleri yapılıp, daha küçük yaşlara inmenin ve futbolu tabana yaymanın zamanı geldi” dedi

‘Futbolu tabana yaymanın zamanı geldi’

Altınordu Kulübü’nden yapılan açıklamada, Altınordu 14 yaş altı futbol takımının, Sakarya Erenler 14 yaş altı futbol takımı ile Metin Oktay Yerleşkesi’nde bir hazırlık maçı oynadığı belirtildi. Karşılaşmadan sonra Sakarya Erenler kurucusu Fatih Kanbur ile Sakarya Altınordu Futbol Okulları (AFO) Sorumlusu Günay Terzi’nin Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan’la bir araya geldiği aktarıldı. Açıklamada Özkan, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kendi bölgelerinde küçük yaş gruplarında 1 ay gibi çok kısa süreli yarışmalar yaptırabiliyor çünkü kaynak yok. Yarışmayan çocuk gelişemiyor, taban genişleyemiyor. Çocuğa yönelik endüstriyel ürünler üreten ve satan büyük firmaların sponsorluğunda, uzun süreli bölgesel ‘Minikler Futbolu Ligleri’ yapılarak, daha küçük yaşlara inmenin ve futbolu tabana yaymanın zamanı geldi” dedi.

Haberin Devamı

‘Tırmanışa geçmeliyiz’

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, ligde rakiplerinden puan alabilmek için oyun kuralları içinde daha dirençli ve agresif oynamaları gerektiğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, “Savunma direncimizin daha fazla olması gerekiyor. Ümraniyespor karşısında 1-0 geriye düştükten sonra rakibin moral ve motivasyonu arttı. Devreye 1-0 girelim derken ilk yarının uzatmalarında ikinci golü kalemizde gördük. 2-0’dan geriye dönüş kolay değil. İkinci yarı topa sahip olup hücum girişimlerimiz oldu fakat bunları sonuçlandıramadık. Bir an önce puanları toplayıp yukarı sıralara tırmanmamız lazım” dedi.