Ege Gastronomi keşfine çıkardı

Gastronomi keşfine çıkardı

24.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Labada Brasserie, 5 yıldır bölgenin zengin mutfak kültürünü tanıtıyor konuklarını lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Gastronomi keşfine çıkardı

Milliyet Ege - Labada Brasserie, 5 yılını gastronomik deneyimle kutladı. Hikayesine Denizli’de BND Group çatısı altında, bölgenin bereketli topraklarından ve tarihsel köklerinden ilham alarak başlayan; brasserie, catering, patisserie, hizmetiyle bütüncül bir lezzet deneyimi vadeden Labada, 5. yılına özel bir organizasyon düzenledi. Labada, gastronomi yazarlarını, konu uzmanlarını ve sosyal medya içerik üreticilerini, Denizli’de gastronomi keşfine çıkardı. Konuklar, iki gün süren etkinlikte şehrin kültürel noktalarını ziyaret etti, Denizli’nin gastronomi zenginliğini deneyimleme fırsatı yakaladı. İlk durak Buldan’da 230 yıllık bir tarihe sahip Buldan Kültürevi oldu. Ardından bölge geleneği yer sofrasında, tarladan sabahın ilk saatlerinde toplanmış Girye (kıryeri) domatesi, nacur (uçur), Kale biberli ovma peynirli  Labada yapımı sucuklu bükme börekli, Labada yapımı reçel, acuka ve Buldan simitli geleneksel kahvaltı gerçekleşti. Misafirler, Murat Yeşildağ anlatımı ile tarlada atalık tohum domates hasadı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Labada lezzetleri

5. yıl akşam yemeğinde ise Enis Güner ürünler ve mönü ile uyumu hakkında bilgi aktardı. Kale biberi çorbası, Labada otu dolması, tahinli Çameli taze fasulye kavurması, tam not aldı. Programda konuşan Labada Kurucusu Gonca Saldanlı, “Bu toprakların misafirperverlik değerlerinden ilham alan hizmet anlayışımızla 2019 yılında yolculuğumuz başladı. Şehrin gastronomi temsilcisi olarak bölgenin zengin mutfak kültürünü korumak, bu lezzetleri ortaya çıkarmak ve gerektiğinde kendi yorumumuzu katmak işimize olan tutkumuzu daha da güçlendirdi.

Bölgenin mevsimsel yerel ürünlerini kullanarak oluşturduğumuz imza lezzetler misafirlerimiz tarafından takdir gördü ve aldığımız dönüşler bu yolculuğumuzda motivasyon kaynağımız oldu. Bugün Denizli’nin önde gelen gastronomi destinasyonu olması için yaptığımız tüm çalışmaların gururu ile 5. yılımızı kutluyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bağ bozumu deneyimi

Etkinliğin 2. gününde, Labada merkez şubesinde Denizli’nin kahvaltı kültüründe sunulan lezzetlerle keyifli bir kahvaltı düzenlendi. Programa, Güney Denizli’de bulunan Sevilen Bağları’nda devam edildi. Sevilen Bağları’nda bağ bozumu deneyiminin ardından misafirler, Labada Catering tarafından bağ bozumuna özel hazırlanan lezzetleri deneyimledi.