Ege Gastronomide Çeşme atağı

Gastronomide Çeşme atağı

04.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi ve İTB işbirliğinde hayata geçen Alaçatı Deniyim Noktası yarımada bölgesinin gastronomi alanında attığı adımları, yerel üretici ve teknolojinin işbirliğiyle güçlendirecek.

Gastronomide Çeşme atağı

Çeşme Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) işbirliğinde, yerel ürün, üretici ve paydaşları destekleyecek faaliyetlerde merkez üs işlevi görecek gastronomi / Alaçatı Deneyim Noktası’nın açılışı yapıldı. Tarım ve turizmin kesiştiği Çeşme-Alaçatı-Ovacık üçgenini gastronomi çalışmalarının başlangıç noktası olarak seçtiklerini belirten İTB Başkanı Işınsu Kestelli, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Tüm Ege’ye model olacak

“Bu bölgede 25 km uzunluğundaki Rota Oval (R’OVAL) projemizin fizibilitesini İZKA ile birlikte hazırlayıp ilk aşamada bölgenin gastronomik değerdeki endemik tarım ürünlerini ve üreticilerini tespit etmiştik. Bu envanterin ışığında bugün kıymetli tarım projeleri üreten Çeşme Belediyesi’nin tahsis ettiği yapıdayız. Amacımız burada kuracağımız yerel kalkınma modelini kısa sürede Ege Bölgesi’nin geneline yaymak. Buradan başlayacak gastronomi hareketinin, tüm bölgenin tarım ve turizmle kalkınmasında koşar adımlarla sonuca varacağımız bir yolu bizlere açacağına inanıyoruz.”

İTB Genel Koordinatörü ve Borsav Vakfı Genel Sekreteri Zeynep Tansuğ da, “Projemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Ortaya çıkacak modelle bölgede tarımın geleceğinin şekilleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı Çeşme’de sadece yaz turizmi değil, 12 ay turizm hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, “Gastronomi ve tarım bu bölgenin işlenmemiş cevheri. Tarımsal ürünlerin tarladan tabağa katma değerinin artmasını sağlayacak büyük bir adımı daha atıyoruz. Merkezimiz, yerel ürün ve üreticiyi, değer bilen alıcılarla buluşturarak Çeşme -Alaçatı-Ovacık üçgeninin kalbi olacak. Sürdürülebilir bir anlayışla, akılla, bilimle ve de en önemlisi tarımda teknolojiyle yerli üreticilerimizle kol kola, doğru bir yolda güçlü adımlarla yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise,  “Çeşme’de iki değil 12 aylık turizm sezonu bizim de hedeflerimiz arasında bulunuyor. Yapılacak her projeye elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.