Ege Gazeteciler ödüllerini aldı

Gazeteciler ödüllerini aldı

18.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Gazeteciler ödüllerini aldı

15 Mayıs Hasan Tahsin’i Anma Günü’nde Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası’ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de katıldı. 22 dalda 32 ödülün verildiği törende Milliyet Gazetesi’nden Özgür Kaynar da Güncel Yazılar Dalı’nda kazandığı ödülünü aldı. n ERAY ARPAŞİN İzmir DHA

‘Anayasa’ seminerini başarıyla bitirdiler
Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Ege-Koop’un işbirliğiyle gerçekleştirilen “Anayasal Haklarımız ve Kurumlarımız” seminerlerini başarıyla tamamlayan 91 öğrenciye törenle sertifikaları verildi.
“Yasama- Yürütme- Yargı, Medya, Eğitim, Yurttaşlık ve Sivil Toplum Kuruluşları” başlıklarıylayapılan seminerler dizisinin sonunda başarı belgelerini alan öğrenciler, 19 Mayıs’da düzenlenecek TBMM ve Anıtkabir’i ziyaretlerinin de yer alacağı gezi ile ödüllendirildi. Tören Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Turgut Yazıcıoğlu Salonun’nda yapıldı.
55. kuruluş yılında Ege-Koop gibi güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Atilla Silkü, “Ege-Koop’u öğrencilerimize faydalı olacak bu çalışmayı başlattığı için kutlarım. Bu seminerler dizisi öğrencilerimizin ufkunu genişletmiştir” dedi.

Basın Müzesi’ne bağışlar sürüyor
Ege Üniversitesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin, yerel yönetimlerin de desteğiyle kuracağı “Basın Müzesi” için bağışlar devam ediyor. Gazetecilikte yaşanan teknolojik gelişimin izlenebileceği müzeye son bağış, ABİ Reklam’ın sahibi Şahabettin Bulut ve Talha Laçin Tuncay’dan geldi. Tuncay, elektronik bir daktilo ve refleks fotoğraf makinesi bağışladı. İletişim Fakültesi öğrencileri Güldeniz Fırat fotoğraf makinası, Sercan Özipekçi ise radyo teslim etti. Kıbrıs Gazisi Doktor Ayhan Çekiç de gazete arşivini basın müzesine bağışladı.