Ege Gelinliklerden kente bereket aktı

Gelinliklerden kente bereket aktı

16.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

If Wedding- 6. Gelinlik alanında Avrupa’nın en güçlü fuarı haline gelirken, İzmir’in de tanınırlığını artırdı.

Gelinliklerden kente bereket aktı

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHF) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, gelinlikte İzmir’in tanıtım aşamasını geçtiğini, sıranın tasarıma geldiğini vurguladı. Örün, “Avrupa’daki fuarlarda 10 kişiden 8’i İzmir’i biliyor.” dedi.

3 bin aileye katkı
Sektörün aynı zamanda aksesuar ve yan sanayii yönüyle de, binlerce eve katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, artan siparişlerle birlikte ev kadınlarının da, evlerde gelinlik aksesuarlarının yapımına yardım ederek, bütçelerine katkı yarattığına dikkat çekti. Sektörde İzmir’de yaklaşık 300 firmanın ortalama 10 evkadınına ayrıca sipariş iş verdiği belirtiliyor. Ayda yaklaşık 60 parçalık iş yapan evkadınların 250-500 TL arası gelir elde ettiği, gelinlik ve abiye kıyafet sektörünün atölyelerin yanı sıra bu yolla da iş fırsatı yarattığı vurgulandı.

Oteller doldu


Türkiye’nin gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründeki gücünü, dünya pazarına sunan fuar için, İzmir’in dışından 14 bin ziyaretçi geldi. Kentte oteller dolarken, taksi ve restoranlar da fuarın hareketliliğinden yararlandı. İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Gaziantep ve Kütahya’dan çok sayıda sektör üyesi fuarı izlemeye geldi. ‘Moda ve gelinlik’ dünyasının kalbi İzmir’de attı.