Ege Genç bilimciler ödüle doymuyor

Genç bilimciler ödüle doymuyor

18.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, Endonezya’dan çevrimiçi düzenlenen 23 ülkeden 400 bilim projesinin yarıştığı bilim fuarında, dört altın madalya ile özel ödülün sahibi oldu

Genç bilimciler ödüle doymuyor

Buca Belediyesi’nin Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, dünya gençlerini buluşturan organizasyon BUCA IMSEF ve Endonezya merkezli Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Endonezya’dan çevrim içi gerçekleşen, 23 ülkeden 400 bilim projesinin yarıştığı organizasyonda Kızılçullu gençleri, dört altın, bir de özel ödül kazandı. Fizik ve mühendislik alanında Asil Söylev-Miraç İrtegün, Yaman Has-Ceren Zor, Bilal Esmer-Kübra Eylül Baysak, yaşam bilimleri alanında Ege Çalışkan-Murat Işık, hazırladıkları projelerle dünya birinciliği ve altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ata’nın yolunda

Ayrıca Yaman Has ile Ceren Zor’un fizik projeleri, özel ödüle de layık görüldü. Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Gençlerimizi, özgür ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’mizin bir etkinliğinde daha sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere yol gösterdiği, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden aldığımız güç ve inançla yarınlarımız için çalışmaya devam ediyor, kentimizde bilime ve sanata yapılan yatırımların artırılmasına ağırlık vererek, sürdürülebilen ve gelişen bir Buca için çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz” dedi.