Ege Genç girişimciler şeref kürsüsünde

Genç girişimciler şeref kürsüsünde

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Projelere ışık olan tutan EGİAD’ın, Vodafone sponsorluğunda düzenlediği Girişimcilik Zirvesi’ndeki yarışmada birinciliği KidoMini.com projesiyle Mehmet Baygun elde etti

Genç girişimciler şeref kürsüsünde


EGİAD Girişimcilik Zirvesi, Swiss Otel’de gerçekleştirildi. Embryonix işbirliği ve Vodafone Sponsorluğu ile gerçekleştirilen zirvede, girişimciler ile yatırımcıların bir araya getirildi. EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, EGİAD’ın Girişimcilik Akademisi projesiyle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Farkındalık yaratıldı
Şen, “EGİAD Girişimcilik Günleri” kapsamında derneğe gelen başvuruları değerlendirerek, ön eleme ile seçilen girişimci proje sahiplerine “Başarılı Girişimci” eğitimi verildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Yatırımcılara yönelik çalışmalar da yaptık. Tüm bu eğitim çalışmalarında farkındalık yarattık, yatırımcılık, girişimcilik kavramlarını tanıttık. Zirvede, ön elemeden geçen 13 büyük projeyi sunacağız. Amacımız, girişimcilere ilham vermek.” İZKA Program Yönetim Birimi Başkanı Murat Çelik ise konuşmasında İZKA’nın girişimcilik ile ilgili yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi, TEPAV ile İZKA’nın ortaklığı ile düzenlenen “İzmir Yerel Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Strateji Belgesi” ile ilgili bilgi sundu.

Haberin Devamı

İşte ilk üçe girenler

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sunumlarda 13 girişimci projelerini sundu. En iyi üç proje belirlendi. Birinciliği KidoMini.com projesiyle Mehmet Baygun, ikinciliği Sofigo.com projesiyle İrem Şahin, üçüncülüğü stajyeri.com projesiyle Kemal Aydın kazandı. EGİAD, dereceye giren projelere finansman desteği verecek.