Ege Gençler çarşıya hayat verecek!

Gençler çarşıya hayat verecek!

28.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Çarşının revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında, 90 üniversitelinin katılacağı tasarım maratonu başlıyor

Gençler çarşıya hayat verecek

Karşıyaka Belediyesi, çarşının revizyonu için ‘Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu’nu başlatıyor. 2-22 Ağustos günleri arasında sürecek maratona Türkiye’nin dört bir yanından 90 üniversite öğrencisi katılacak ve en iyi çarşı tasarımını ortaya çıkarmak için çalışacak.

Haberin Devamı

Kentin marka değeri

Ünlü mimarlar ve önemli akademisyenler de sunumlarıyla gençlere rehberlik edecek. Ekipler halinde çalışacak olan gençler, DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından çarşının durumunu tüm yönleriyle ortaya koyan rapor ışığında tasarımlarını yapacak. Ayrıca gençler sık sık sahaya inerek esnaf ve vatandaşların görüşlerini alacak. En iyi tasarımlar, çarşı projesine yol gösterici olacak. Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için çok önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Başkan Cemil Tugay, “Tarihinden fiziksel özelliklerine, ticari yapısından kültürel değerlerine kadar tüm yönleriyle çarşının fotoğrafını ortaya koyan, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin akademisyenlerince hazırlanan rapor doğrultusunda revizyon için yürüteceğimiz temel stratejileri ve müdahale kararlarını belirlemiştik.

Haberin Devamı

Hayallerdeki çarşıyı tasarlamak için yeni bir sürece başlıyoruz. Uzman isimlerin rehberlik edeceği gençlerimizin çok başarılı tasarımlar ortaya çıkaracağına inanıyorum” dedi.

Yazarlar