Ege ‘Gençler için ne yapsak az’

‘Gençler için ne yapsak az’

17.05.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer eğitime 40 milyon liraya yakın bütçe ayırdıklarını kaydetti

‘Gençler için ne yapsak az’

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2021 döneminde eğitime yönelik destek faaliyetlerine 40 milyon liraya yakın bütçe ayırdı. Başkan Tunç Soyer, “Çocuklar ve gençler bu ülkenin geleceği. Onlar için ne yapsak az” dedi.

Haberin Devamı

Eğitime yardım faaliyetleri için 39 milyon 383 bin lira kaynak ayırıldı. Okullara bakım onarım çalışmalarından çevre düzenlemesine, öğrencilere dağıtılan tablet, bot ve monttan spor malzemelerine kadar birçok alanda destek sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eğitim için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceklerini söyledi, “En başından beri eğitime destek vermeyi bir öncelik olarak kabul ettik. Çünkü geleceğimizi başka türlü inşa edemeyiz. Büyükşehir olarak pek çok alanda proje ve yatırımlarımızı sürdürürken eğitimden elimizi çekmiyoruz. Hatta yaptığımız en kıymetli ve kalıcı işlerden biri olarak bunu görüyoruz. Okulların onarım çalışmalarından tutun öğrencilere verilen tablet ya da kırtasiye malzemesi desteğine kadar biz her konuda çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlere Kitap Kart, internet paketi ve Gençlik Merkezi’nde çeşitli branşlarda atölye çalışmaları için 430 bin lira harcandı. Okulların çevre düzenlemesi ve park bahçe bakımı için bir milyon 404 bin lira ayırıldı.

Model olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncelikli projeleri arasındaki Kemeraltı’nı yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar sürüyor. ‘İkinci Beyler’ olarak bilinen, Anafartalar Caddesi’ni diklemesine kesen 848. Sokak, bu kapsamda baştan aşağı yenilendi. Sokağın Kemeraltı’na model olacağını belirten Soyer, “UNESCO Dünya Kültür Mirası olmaya hazırlanan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin kalbi Kemeraltı çarşısını hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

13’ü tescilli 26 yapının bulunduğu sokakta, ilk olarak altyapı çalışmaları bitirildi. Cephe iyileştirme çalışmalarına başlayan Büyükşehir, dükkânlar için de tek tip pano uygulaması yaptı.