Ege Gençlere yeni yuva

Gençlere yeni yuva

07.06.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer ile İZSİAD Başkanı Küçükkurt, yurda yerleştirilen gençlerle buluştu, “Hep yanınızdayız” dedi.

Gençlere yeni yuva

2021/2022 eğitim öğretim yılı başında üniversite öğrencilerinin ‘barınamıyoruz’ sloganı ile gündeme getirdiği yurt sorununa İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak çözüm getiren İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), yurda yerleştirilen 117 öğrenciyle yemekte buluştu. Programa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İZSİAD yönetimi ve üyeleri ile öğrenciler katıldı. Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleşemeyen ve sokakta kalan öğrencilerin özel yurtlara yerleştirilmesi konusunda yapılan çalışmaya en başından beri İZSİAD olarak büyük destek verdiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Gençlik, ülkemizin aydınlık geleceği. Akademi ve sanayi işbirliği her alanda, her platformda kurulmak mecburiyetindedir. Teoriyle pratiğin buluşması ancak akademiyle sanayinin yan yana gelmesiyle olur” dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Soyer de, akademik başarısını devam ettiren öğrencilerin önümüzdeki yıl da yurt bursuna hak kazanacağı müjdesini verdi.

Kütüphane teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova’daki Çamdibi Meriç Mahallesi’nin Muhtarı Duygu Bölük’ü ziyaret etti. Muhtar Bölük, Büyükşehir Belediyesi’nin “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyası kapsamında inşa ettiği kütüphane için teşekkür etti, “Hayal ettiğimiz her şeyi gerçeğe dönüştürdünüz” dedi. Başkan Soyer de, 5 kütüphanede de çalışmaların sürdüğünü söyledi, “50 tane kurulacak” diye konuştu.

Rekabet ve sıralama yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Reflex Patili Dostlar Koşusu, Kültürpark’ta yapıldı. Rekabetin ve sıralamanın olmadığı organizasyona 100 can dost sahipleriyle katıldı. Renkli görüntülere sahne olan koşu, engelli, küçük ve büyük ırk olmak üzere üç kategoride yapıldı. Yaklaşık 500 metrelik koşuya katılan can dostlara Reflex tarafından anı madalyaları ve hediyeler dağıtıldı.