Ege ‘Gençlerimiz gurur kaynağı’

‘Gençlerimiz gurur kaynağı’

08.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde eğitim alan gençler Liselere Giriş Sınavı’nda büyük başarılar elde etti, gururlandırdı...

‘Gençlerimiz gurur kaynağı’

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz eğitim alarak Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) katılan 240 öğrencinin tamamı sınav sonuçlarına göre başarıya ulaştı. Öğrenciler, Türkiye genelinde nitelikli lise ve mesleki teknik liselerde eğitim alma hakkı kazandı. LGS sonuçlarına göre; öğrencilerinden Ömer Uğur Demir 484.14 puanla Türkiye genelinde yüzde 0.28’lik dilime girerek en başarılı öğrenci oldu. Nisa Nur Budak 482.93’lük puanıyla yüzde 0.33’lük dilime girmeyi başardı. Ferhat Yaycı ise 458.29 puanla yüzde 2’lik dilimde yer aldı.
Destek veriyor
Birçok öğrenci de yüzde 5’lik ve 10’luk dilimde yer aldı. Gençlerin doğru tercihi yapabilmesi için rehberlik ve tercih danışmanlığı hizmeti verilmeye başlandı. Bayraklı’nın gençleriyle gurur duyduklarını belirten Başkan Serdar Sandal, “Onların başarısı bizim gurur kaynağımız oluyor. İlk günden itibaren verdiğimiz sözü tutuyoruz ve ilçemizde ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimlerinde sıkıntı yaşayan her çocuğumuza destek oluyoruz. Çabalarımızın karşılığını onların başarılarıyla almak sevincimizi daha da katlıyor” diye konuştu.