Ege Gençlerin yılı

Gençlerin yılı

15.01.2020 - 00:07 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, 2023 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için ilk başvurusunu yaptı. Başkan Soyer, “Bu kentin evlatları her alanda daha fazla görünür olacak” dedi

Gençlerin yılı

İzmir, 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için resmen aday oldu. Büyükşehir Belediyesi, konsept notunu Avrupa Gençlik Forumu’na gönderip başvurusunun ilk aşamasını tamamladı. “Genç dostu İzmir” çalışmalarını sürdüren Başkan Tunç Soyer, başvuru hazırlık sürecinde yapılanları anlattı:

Haberin Devamı

“Gençlik Strateji Toplantısı çok verimli geçti. 2020 yılında bu toplantıları daha da yayacağız. 2020’nin sonunda da Türkiye’de ilk defa kapsamlı bir Gençlik Stratejisi Raporu hazırlayacağız. Böylelikle gençleri sosyal hayata, tüm karar alma süreçlerine ve Avrupa Birliği projelerine nasıl teşvik edebileceğimiz ortaya koyacağız. İzmir’de gençler için dönüm yılı olacak.”

Avrupa Gençlik Forumu tarafından önümüzdeki mart ayında Avrupa Gençlik Başkenti unvanına aday olma hakkı kazanan beş kent ilan edilecek. İzmir’in bu beş kentin içinde olması halinde haziran ayında tam başvuru formu teslim edilecek ve başvurunun ikinci aşaması tamamlanacak. Eylül ayında final başvurusu yapılacak. Kasım ayında ise 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanını hak eden kent açıklanacak.  Bu kentlerde bir yıl boyunca gençlerin katılımıyla kültürel, sosyal, politik ve ekonomik etkinlikler düzenleniyor.