Ege Genel kurul kararı ağır cezalık oldu

Genel kurul kararı ağır cezalık oldu

14.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Genel kurulda, ‘Huzur hakkı ödenmemesi’ yönünde alınan kararı ‘ödenmesi’ şeklinde değiştirmekle suçlanan dört kişi hakkında hapis cezası istendi

Genel kurul kararı ağır cezalık oldu

Manisa’da bir grup işadamının kurduğu Ortak Girişim Grubu A.Ş.’nin satın aldığı Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş’nin  genel kurulunda kararı değiştirdiği öne sürülen divan üyeleri hakkında dava açıldı. Genel kurulda ‘Huzur hakkı ödenmemesi’ yönünde alınan kararı ‘ödenmesi’ olarak değiştirmekle suçlanan dört kişinin 7.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

18 Haziran 2007’de yapıldı
Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.’nin 18 Haziran 2007 tarihinde yapılan genel kurulunda Manisalı işadamlarının kurduğu Ortak Girişim Grubu A.Ş. (OGG) yönetim kurulu üyeleri Erdinç Yumrukaya divan başkanı, Hüseyin Akdede oy toplayıcı, Cemal İzci katip sıfatıyla divanı oluşturarak genel kurulu yönetti.
Manisa Sanayi Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu da genel kurula Sanayi ve Ticaret Bakanlığı adına gözlemci denetleyici olarak katıldı. 

Resmi belgede sahtecilik
Özelleştirilen Sümerbank Manisa Pamuklu Mensucat’ın yüzde 1’lik hissesine sahip olan hissedarlardan eski milletvekili İsmet Turhangil, yaptığı bazı tesbitler üzerine Manisa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Savcılığın yaptığı inceleme sonucunda hazırlanan iddianameye göre, söz konu toplantıda gündemin 6’ncı maddesi olarak divan başkanı ve genel kurulun isteği üzerine, şirketin yönetim kurulu üyelerine para ödenmemesi teklifi görüşüldü. Teklif oy birliğiyle huzur hakkı ücreti ödenmemesi yönünde kabul edildi. Fakat daha sonra divan üyeleri 6’ncı maddeyle ilgili tutanağı kendi aralarında düzenlerken kararı ‘Para ödenmesi’ olarak değiştirdi. Tutanağa “Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı için dört bin, başkan vekili için iki bin YTL ve üyeler için bin 500’er YTL huzur hakkı ödenmesine oy çokluğuyla karar verildi” şeklinde yazıldı.

Dava 14 Ekim’de görülecek
Savcılık, Erdinç Yumrukaya, Cemal İzci, Hüseyin Akdede hakkında TCK 204/1, 3, 53’ncü maddeleri, Manisa Sanayi Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu hakkında da 204/ 2, 3 ve 53’ncü maddelerini kapsayan ve 7,5 yıla kadar hapis cezasını öngören resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 24 Temmuz 2008 tarihinde ağır ceza mahkemesine dava açtı. Mahkeme, hazırlık tutanağında zanlıların ve şikayetçi konumundaki İsmet Turhangil’in 14 Ekim 2008’de görüşülecek davada hazır olması istendi.