Ege ‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

24.02.2020 - 00:05 | Son Güncellenme:

Süt üreticilerine üyelik çağrısı yapan Germencik Başkanı Fuat Öndeş, “40 tonu aşan potansiyelimizi kullanacağız. Pazarlama desteğiyle halkımızı ihya edeceğiz” dedi

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

Selatin Organik Köy Pazarı, İNYA, kadın kooperatiflerinin desteklenmesi gibi kırsal kalkınma projeleriyle üreticinin refah seviyesinin yükselmesi için çalışan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Çamköy Mahallesi’nde çiftçilerle buluştu. Germencik Üretim, Pazarlama ve İşletme Kooperatifi GERKOOP hakkında bilig veren Öndeş, üye olmaya ve destek vermeye çağırdı. Özellikle süt üreticilerinin haklarının korunacağını ifade eden Öndeş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Emeğe koruma

“İncir ve zeytinyağı üreticileri gibi süt üreticilerinin de haklarının korunması ve beklentilerinin karşılanması için GERKOOP’u kurduk. İlçemizin sahip olduğu zengin tarım ve hayvancılık potansiyelinin farkında varmak, bu alanda markalaşmak, üreticimizin, yani sizlerin emeklerini koruma altına almak için adımlar atıyoruz. İlçe olarak 40 tonu aşan süt üretimimiz mevcut ve biz bu potansiyeli doğru kullanarak üreticilerimizi ihya etmek maksadındayız. Yem fiyatları arttıkça artıyor. Kazancınız giderinizi bile karşılamıyor. Bu sorunların farkındayız ve buna artık dur demeliyiz. GERKOOP ile tüm üreticilerimizin haklarını koruma altına alacağız. İNYA markalı ürünlerimizle büyük bir farkındalık yarattık. Uluslararası pazarlardan talepler alıyoruz. Yurtiçinde de pazara hızlı bir giriş yaptık ve bayilik vermeye başlayacağız.”

Haberin Devamı

GERKOOP olarak belirli noktalara soğutmalı tanklar koyacaklarını açıklayan Öndeş, “Sütlerinizi getirip buraya dökeceksiniz. Toplanan bu sütleri sizler için İNYA vesilesiyle satacağız. İlk etapta çiğ süt satışı olarak başlayacak olan çalışmalarımız ayran ve yoğurt üretimi şeklinde devam edecek. Bu sistemde bir ineği olan teyzemiz bile kazanç sağlayacak ve en önemlisi de emeği, alın teri garanti altında olacak. GERKOOP sizlerin, biz sadece vesile olacağız” diye konuştu.

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

Ortaklar’daki değişim devam ediyor

Refüj çalışmalarıyla bölgeyi pırıl pırıl bir görünüme kavuşturan Başkan Öndeş, döner kavşağın da yenileneceğini belirtti

Germencik Belediyesi’nin Ortaklar Yedieylül Caddesi’ndeki refüj çalışmaları çerçevesinde aydınlatma direkleri dikildi. İlçelerde yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi veren Başkan Fuat Öndeş, kısa zamanda kavşakta da çalışmaların başlayacağını ve Ortaklar’a yakışır bir projeyle yenileneceğini dile getirdi. Ortaklar’ın ilçenin vitrini olduğunu belirten Öndeş, şöyle devam etti:

Hizmete hasret

“Hakkettiği ilgiyi bir türlü görmemiş, yıllarca hizmete, yatırıma hasret kalmış. Biz mahallemizin makus talihini değiştiriyoruz. Yapılması gereken ancak yapılmayan hizmet ve yatırımları gerçekleştiriyor, projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. İçemizin dört bir yanında hizmet gitmeyen, yatırım ulaşmayan, beklentisi karşılanmayan bir yer bırakmayacağız.”

Haberin Devamı

Ortaklar’ın estetik bir görünüme kavuştuğunu ifade eden vatandaş ise, hizmetlerden memnun olduklarını dile getirip Öndeş’e teşekkür etti.

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

Adım atılmadık yer bırakmayacağız

Göreve gelir gelmez, vatandaşın talepleri doğrultusuna ilçenin dört bir yanında alt ve üst yapı çalışmalarına başlayan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Büyükşehir’in desteğiyle Balatçık ve Tekin mahallelerinde yolları yeniliyor. Ortaklar Mahallesi’nin çeşitli noktalarında çevre düzenlemeleri, ilçe genelinde aydınlatma çalışmaları yapıyor. Öndeş imzalı bir diğer önemli çalışma ise Ortaklar tren yolu altgeçidi mevkiinde gerçekleşiyor.

30 yıllık sorun

Başkan Öndeş, aralarında ağırlıklı olarak öğrencilerin bulunduğu, yayaların sık kullandığı ve aşırı yağışlarda ulaşımın durduğu noktada büyük bir projeye imza atıp 30 yıldan fazladır yaşanan sorunu ortadan kaldıracak. Bölgede biriken sular, yağmursuyu deşarj hattı ile uzaklaştırılacak.

Haberin Devamı

İlçe genelinde süren alt ve üst yapı çalışmalarının yanısıra sosyal belediyecilik çerçevesinde de hizmetler sürüyor. Hıdırbeyli ve Turanlar’da evi yanan vatandaşa konut yapımı için çalışma başlatan ekipler yapım işlerinde sona geldi.

Çerçioğlu’ndan destek

Yatırımların kademeli olarak artacağını belirten Öndeş, “Germencik’te adım atılmadık yer kalmayacak. 10 aydır çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Öncelikli olarak mali disiplini sağladık ve önceki dönemden miras kalan ciddi borçlarla ilgili çalışma gerçekleştirdik. Yatırım yapmak için öncelikli olarak kaynak yaratmak gerekiyordu. Biz de ciddi tasarruf tedbirleri ile önemli oranda iyileşme sağladık. O arada ilçemizde neler yapılacağı hususunda projelerimiz üzerinde ön çalışma gerçekleştirdik. Bugün projelerimizi birer birer hayata geçiriyor, vatandaşın talep ve beklentilerine göre çalışma takvimi oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da desteğiyle, önce temel sorunları çözmeye yönelik hareket ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

205 çiftçiyle çıkarma...

Tarımsal kalkınmaya yönelik ciddi projeleri hayata geçiren Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, 205 çiftçiyi İzmir’de düzenlenen 15. AGROEXPO Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na götürdü. Fuarda standı bulunan Germencik Belediyesi iştiraki İNYA’yı da ziyaret eden çiftçiler, tamamen kooperatif ürünlerinden oluşan ürünleri yakından inceledi.

Son teknoloji araç ve gereçleri çiftçilerin incelemesine imkan tanımak istediklerini dile getiren Öndeş, “Çiftçi ve üreticilerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Geçim kaynağının odağında tarım ve hayvancılık olan bir ilçede, ekonomik kalkınmanın kırsal kalkınma ile sağlanacağının bilincindeyiz” dedi.

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

Germencik halkının hakkını koruyoruz

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Fuat Öndeş’in göreve gelmesiyle büyük bir mali reform uygulanan Germencik Belediyesi’nde, 2 milyon 246 bin lira tutarındaki vadesi geçmiş vergi borcu ödendi. Esnaf ve firmalara olan borçlar kapatıldı. Büyük çaplı borçları ödemek için yapılan protokollerle de belediye hesaplarını abluka altına alan icra ve hacizlerin kaldırılması sağlandı. Ayrıca tasarruf tedbirleri ile gereksiz ve keyfi harcamaların önüne geçildi.

Şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışıyla çalıştığını belirten Başkan Öndeş, “Bunun sonucu olarak ekonomik anlamda ciddi bir iyileşme sağladık. Şu anda Germencik Belediyesi olarak vergi dairesine vadesi geçmiş borcumuz yok. Vadesi gelmeyen 4 milyon lira tutarındaki vergi borcunun da ödemesini aksatmadan gerçekleştireceğiz. Bunun yanısıra büyükşehir yasası kapsamında kapanan Ortaklar, Mursallı ve Hıdırbeyli belde belediyelerimizden kalan 324 bin lira tutarındaki borcun ödemesini yapmaya başladık. 27 bin lira tutarındaki Hıdırbeyli’nin borcunu ödedik. Germencik halkının hakkını korumaya ve bize emanet ettiği görevi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

Gökçeadalılar İNYA’ya hayran

Aydın Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ile birlikte Germencik Belediyesi’ne ziyarette bulunan Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ve heyeti, Başkan Fuat Öndeş’ten kırsal kalkınma projeleriyle ilgili bilgi aldı. İNYA ürünlerini dikkatlice inceleyen heyet, tarımsal üretimi böyle bir markalaşmayla sunmayı düşündüklerini ifade etti.

İNYA markasının uluslararası pazarlarda boy göstermeye başladığını belirten Öndeş, “Umarız memleketimizde bu çerçevede markalaşmalar devam eder ve yerli üretimimiz artar. Biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Gökçeada Belediyesi’nin böyle bir projesi olduğunu öğrendik. Yapılacak işbirliği ile Gökçeada’da kurulacak satış noktalarında İNYA ürünlerimiz yerini alacak” dedi.

‘GERKOOP size ait biz sadece vesileyiz’

 

 

Yazarlar