Ege ‘Girişimciliğin adresi İzmir’

‘Girişimciliğin adresi İzmir’

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Girişimciliğin adresi İzmir’

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, oda olarak ev sahipliği yaptıkları girişimcilik konulu İzmir- p etkinliğinde genç girişimci ve girişimci adaylarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kızılgüneşler, İzmir’in büyük potansiyeliyle, hiç bitmeyen heyecanıyla girişimcilik ruhunu yaymak adına en doğru merkez olduğunu ifade etti.

İZTO ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliğinde ‘İzmir-Up’ etkinliği düzenlendi. Girişimcilik üzerine fikirlerin ve başarı hikâyelerinin paylaşıldığı etkinliğe İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Türkiye Girişimcilik Vakfı Vakıf Genel Müdürü Mehru Aygül, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, genç girişimciler ve girişimci adayları katıldı. Yeni bir iş yaratmak, yeni bir ürün piyasaya sürmek, sektörün kaderini değiştirmek ve ticaret için yeni ülkelere açılmanın ekonomide dinamizmin temeli olduğunu ifade eden Emre Kızılgüneşler, “Global Girişimcilik Takip Raporu’na göre, ülkemizde girişimcilik alanında yapılması gerekenler olduğu görülüyor. Orta gelir düzeyinde sınıflandırılan Türkiye, 29. sırada yer alıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlere destek

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül de, vakıf olarak seçtikleri gençlere burs desteği vererek staj olanakları sağladıklarını söyledi.

Aygül daha sonra Emre Kızılgüneşler’e girişimcilik plaketi verdi. l NEVRA UÇKAÇ DHA