Ege Gökovalı belgeseli doğduğu topraklarda

Gökovalı belgeseli doğduğu topraklarda

07.07.2017 - 04:51 | Son Güncellenme:

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Üyesi, Prof. Dr. Şadan Gökovalı için hazırlanan belgesel, Akyaka Yücelen Otel’de izleyiciyle buluştu.

Gökovalı belgeseli doğduğu topraklarda

Yapımcılığını RGB Film Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Ali Murat Günay’ın yaptığı, ‘Ben Kitaplarımla Yaşadım’ adlı belgeselin İzmir’den sonraki ikinci adresi Muğla Akyaka oldu.

Haberin Devamı

Etkinliğe Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, İGC Üyesi Fikret Alan, ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Ondan sevgi alıyoruz’

Kültür Bakanlığı’nca desteklenen belgeselin gösteriminin ardından konuşan Yönetmen Ali Murat Günay, Şadan Gökovalı gibi bir değerin hayatının belgelenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. İGC Başkanı Misket Dikmen, belgesele ses vermiş olmanın kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, “Belgeseli yapan ekibi kutluyorum. Çok güzel yansıtmış. Çok duygulandım. Şadan Gökovalı’yı düşündüğümde büyük bir sevgi alıyorum. Onunla beraberken tüm sıkıntıları siliyorum. Gökovamız çok güzel ama Şadan Hoca Gökova’ya sığacak kadar küçük değil. Hocamızın ismi Şadan Muğlalı olmalı. Şadan Türkiyeli, Şadan Anadolulu, Şadan Atatürkiyeli ismine sığacak kadar büyük bir değer” diye konuştu.
Yücelen Otel’in Sahibi Hamdi Yücel Gürsoy da, belgeselle Muğla değerinin hayatını izlediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Belgeselde Şadan Gökovalı’yı seslendiren Fikret Alan, Gökovalı’yla ilgili anılarını anlattı.