Ege Görevimiz aşı olmak

Görevimiz aşı olmak

22.04.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Toplumsal bağışıklık için herkesin aşı olma sorumluluğu taşıdığını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı “Komuoyu telkin edilsin, elimizdeki silahı kullanalım” dedi

Görevimiz aşı olmak

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, aşılanmanın önemine dikkat çekti. “Şu anda elimizde bir silah var, o da aşı” diyen Çamlı, “Hangi aşı olduğuna bakmaksızın bir an önce yaptırmamız gerekiyor. Bu konuda olası tereddütleri de yetkililerin gidermesi gerekiyor. Kamuoyuna aşı olunması yönündeki telkinlerin devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aşının, tercih değil toplumsal sorumluluk olduğunu belirten Çamlı, “Toplumsal bağışıklığa ulaşabilmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmamız lazım. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi. ‘Aşı oldum, bana bir şey olmaz’ anlayışının da doğru olmadığını belirten Çamlı, şöyle konuştu:
“Aşı, belki hastalıktan tam olarak korumasa da ağır hastalık ya da ölümleri engellemede yüzde 100 etkili olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla aşı olanlar belki hasta olabilirler fakat yoğun bakıma girme veya vefat etme risklerinin çok daha azalacağını biliyoruz. O yüzden aşı olanların rehavete kapılmadan pandemi kurallarına çok katı halde uymaları gerekmektedir.”

Virüsün kontrolsüz kalabalıklar ve kapalı ortamlarda yayıldığını sözlerine ekleyen Çamlı, “Gerekmedikçe dışarı çıkılmamalı, kalabalıklara girilmemeli. Kutlama ve törenler gibi ev içi ziyaretlere katılmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu..