Ege Görkemli anma

Görkemli anma

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uşak halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıl dönümünde 80 bin karanfil kullanıp Türk Bayrağı ve Atatürk silüeti oluşturdu.

Görkemli anma

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Uşaklılar, 80 bin karanfille Türk Bayrağı ve Atatürk silüeti yaptı. Etkinliğe katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümünde 80 bin karanfille onu yâd ediyoruz. Yine bir ilki gerçekleştirmenin, özellikle minik yavrularımızla birlikte karanfillerle Ata’mızı anmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoru” dedi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise, “Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. İlkler şehri Uşak’ımızda böyle bir etkinlik yaptıkları için de Esnaf ve Sanatkârlar Oda’mıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Görkemli anma

Sirenlere gözyaşı eşlik etti

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’de özlemle anıldı. Saat 09.05’i gösterdiğinde, saygı duruşunda bulunuldu, tüm kentte hayat durdu. İzmir’deki Atatürk’ü anma törenleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeline çelenk bıraktı. Törende, Ak Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ile öğrenciler de hazır bulundu. Saat 09.05’te bayraklar yarıya indirildi, 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Her yaştan İzmirli, Atatürk’ün yaşama gözlerini yumduğu dakikada onu bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla andı. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inen, işyerlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da saygı duruşuna katıldı.

Haberin Devamı

Kendimize sormalıyız

Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. kez düzenlediği Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde yine on binlerce İzmirli tek yürek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 350 metre uzunluğundaki dev Atatürk posterinin açıldığı yürüyüşün ardından halka seslenişinde tüm toplumu vicdan muhasebesine çağırdı, “Ekonomide, eğitimde, dış politikada bize gösterdiği yolu izleyebildik mi? Yoksa aydınlattığı yoldan uzaklaşıp karanlığa mı gömüldük? Bugün hepimiz, bu iç hesaplaşmayı yapmak, kendi payımıza düşen dersleri almak ve titreyip kendimize gelmek zorundayız” dedi. Cumhuriyet döneminin ekonomik kazanımlarının neredeyse tamamen yitirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, “Bize, ‘Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım’ öğüdünü veren Atamıza nasıl deriz, ‘Biz o işleri çoktan bıraktık’ Gerçekten de Atatürk’e layık bir nesil olmak istiyorsak, Cumhuriyet değerlerine son nefesimize kadar sahip çıkmalıyız“ diye konuştu.

‘RAHMETLE YAD EDİYORUZ’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 80’inci yılında minnetle ve şükranla yâd ettiğini belirtti, “Hayatını ülkesine adayan Atatürk’ün bizlere emanet ettiğini Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz milleti, binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek. Şehit ve gazilerimizin ülkemiz için göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı bize düşen, o günkü inançla değerlerimize sahip çıkacak genç nesillerimizi yetiştirmektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HASRETLE ANIYORUZ’

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla andıklarını belirtti, “O sadece bu toprakları kurtarmakla kalmayıp, milletimizin geleceğine yönelik adımlar atılmasında öncü olmuş, diğer uluslarca da rol model alınmıştır” ifadelerini kullandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır” sözü hatırlatan Başkan Zolan, “O’nun gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin 100. Yılında çok daha güçlü olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Atatürk için koştular

İZMİR’de, Konak Belediyesi’nin Ata’ya Saygı Koşusu’na, 90 okuldan bin 710 öğrenci katıldı. Öğrenciler; minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 450, 650, 850, 1200 ve 1800 metre olmak üzere yaş gruplarına göre sınıflandırılarak koştu. İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleşen yarışları izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Türkoğlu ve Menderes Tunç da yer aldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, koşuya katılan tüm öğrencileri gayretlerinden ötürü kutladı. Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve özlemle andıklarını belirtti. l İZMİR DHA

Görkemli anma

Koşuya katılan tüm öğrencilere, günün anısına hazırlanan madalyalardan verildi.

09.05’te hayat durdu

İZMİR’in Bornova ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Topçu Albay Abdullah Katırcı ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler çaldı, tüm katılımcılar Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Atatürk’ün İzmir’in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül öncesi kente son kez bakıp, “Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum” dediği Belkahve’de de anlamlı görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar, Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulunurken, sürücüler çalan siren sesi ile birlikte araçlarını yol kenarına çekti. Vatandaşlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Bornova Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Ata Anı Evi’ni ziyaret etti. l İZMİR DHA

Görkemli anma

‘O’nu arıyoruz’

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde törenlerle anıldı. Karşıyaka Hükümet Konağı önündeki anma programında, Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Karşıyaka’da hayat durdu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbimizde ölümsüzlüğe ulaştığı 10 Kasım’ın 80. yıl dönümünde; O’nu her zamankinden daha çok arıyor ve anıyoruz” dedi. l İZMİR DHA

Başkan Karabağ, lokma dağıttı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde İzmir’in Bayraklı ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Bayraklı’daki anma törenleri, Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Bayraklı Belediyesi her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 25 bin kişilik lokma döktürdü. Başkan Karabağ, vatandaşlara lokma ikram etti, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi. l İZMİR DHA

Yazarlar