Ege Göz açtırmıyorlar

Göz açtırmıyorlar

18.02.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir polisi; kaçakçılar, madde satıcıları ve trafik ihlallerine yönelik uygulamalarla kentte huzuru sağlıyor Uşak ve Yunusemre belediyeleri de fiyat denetimleriyle vatandaşın ekonomisini koruma altına alıyor

Göz açtırmıyorlar

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde satışı, kaçakçılık suçlarının önlenmesi ve trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik ‘huzur ve güven’ uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Uşak ve Manisa Yunusemre de ise, belediye zabıta ekiplerince zincir marketlere yönelik yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp uygulanmadığı konusunda denetimler yapılıyor. 

Haberin Devamı

Temmuz ayında göreve gelen İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kentin güvenliği ve vatandaşın huzurunu sağlamaya yönelik çalışmalarıyla kaçakçılar ve uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor. İzmir’in her zaman iyi olaylarla anılmasını istediğini belirten Şahne, “Teşkilatımızın tüm mensupları gece gündüz demeden canlarını ortaya koyarak Türkiye’nin en büyük üçüncü kentinin huzuru için çalışıyor. Bu kutsal görev layıkı ile yerine getirildiğinde herkese mutluluk veriyor” dedi. Şubat ayının ilk yarısında da uyuşturucu ve kaçakçılık suçları ile trafik kuralları ihlallerimi önlemek adına birçok ‘Huzur ve güven’ uygulamasına imza atıldı.

Zehirleyeceklerdi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği 1150 operasyonda, 29 kök kenevir, yaklaşık 10.009 gram skunk, 20.316 gram sentetik kannabinold, 2.961 gram metamfetamin, 182 gram kokain, 103 gram eroin, 20 bin 613 sentetik ecza hapı, 19 hassas terazi, 17 tabanca, 11 tüfek ve 306 çeşitli fişek ele geçirildiği, 1305 şüpheli hakkında işlem yapıldığı ve adliyeye sevk edilen 110 şüpheliden 60’ının adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 50’sinin de tutuklandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

15 farklı operasyon

Öte yandan, 7-13 Şubat tarihleri arasında Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği 15 operasyonda; 836 paket ısıtılmış sigara, 406 paket kaçak sigara, 31 bin 40 doldurulmuş makaron, 107 bin 600 boş makaron, 2 bin 55 puro, 28 kilo kıyılmış tütün, 936 paket nargile melası, 172 paket pipo tütünü, 600 litre etil alkol, 4 bin 300 litre kaçak akaryakıt, 33 elektronik sigara ve 2 bin 538 elektronik sigara likiti ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca, 15 operasyonda 18 şüpheliye işlem yapıldığı bildirildi.

Cezalar, 20 bin lirayı aştı

Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Deneme Şube Müdürlükleri, kentte trafik kurallarının ihlal edilmesini önlemek için 7-13 Şubat tarihlerinde yaptığı uygulamalarda; çeşitli trafik ihlallerinden 20 bin 723 trafik idari para cezası kesti.

Fiyat etiketleri tek tek incelendi

Haberin Devamı

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Denetim Birimi Ekipleri de, şehir genelindeki zincir marketlerde fiyat, etiket ve gıda denetimi yaptı. Yüzlerce ürünün son kullanma tarihlerine bakılırken; etiket ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı ve yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp uygulanmadığı incelendi. İşletmeler, gıda mühendisleri tarafından insan sağlığına uygun ürün satışı ve hijyen konusunda da değerlendirildi.

“Vatandaşımızın sağlığı ve ekonomik refahı bizler için çok önemli” diyen Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, denetimlerin sıklaştırılacağını ifade etti. Kurnaz, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 153 Çağrı Merkezi’ne bildirebileceklerini hatırlattı.

Yunusemre Belediyesi ise, marketlerdeki ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirdi. Denetimlerde kurallara uymayan marketlere cezai işlem uygulanırken, denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.  

Haberin Devamı

‘Rota’ ve ‘Jiby’ yakaladı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmayla O.K. (62) adlı şüphelinin ev ve otomobiline eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel eğitimli narkotik köpekler ‘Rota’ ve ‘Jiby’ ile ev ve otomobildeki aramalarda dağıtıma hazır halde toplam 170 kilogram esrar ve skunk, özel frekansları algılayan telsiz, ruhsatsız tabanca, 2 hassas terazi ve polis yeleği ele geçirildi.