Ege Göz Göz’ün ayak sesleri

Göz Göz’ün ayak sesleri

28.08.2017 - 06:04 | Son Güncellenme:

Göztepe, 14 yıl sonra döndüğü Süper Lig’de şampiyonluk adaylarından Trabzonspor’u 3-2 yendi. İlk galibiyetini alan sarı kırmızılılarda, erken bayram mutluluğu yaşandı.

Göz Göz’ün ayak sesleri

İlk iki haftada Fenerbahçe ile 2-2 beraber kalıp, Kayserispor’a deplasmanda 1-0 yenilen sarı kırmızılı ekip Trabzonspor karşısında sergilediği futbolla da gelecek adına olumlu sinyaller verdi. Geçen sezon Eskişehirspor’la oynanan Play Off final müsabakasında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan Göztepe, Fenerbahçe ve Trabzonspor randevularıyla cezasını tamamladı. Göztepe, taraftarından yoksun çıktığı iki dev karşılaşmadan 4 puan toplayıp milli maç arasına moralli girdi.

Haberin Devamı

‘Eksikleri gidereceğiz’

Teknik Direktör olarak Süper Lig’deki ilk galibiyetini alan Tamer Tuna da çok özel bir mutluluk yaşadığını söyledi. Zorlu bir geçiş dönemi içinde olduklarını belirten Tuna, “Yıllar sonra Süper Lig’e yükselip, yeni bir oyuncu grubuyla yola çıkmak kolay değil. Ancak biz tüm sorunlarımızın üstesinden geldik. Milli maç arasında bu eksikleri gidereceğiz” dedi. Trabzonspor karşısındaki coşkulu futbolun gelecek adına kendilerine umut verdiğini belirten Tamer Tuna, “Pozisyon zenginliği ve koşu mesafeleri adına üst seviyede bir karşılaşma oynadık. Artık taraftarımıza da kavuşacağız. Onların itici gücüyle daha güçlü bir Göztepe’yi Süper Lig’de göstereceğiz” diye konuştu.

Alkışlar Sabri’ye

Haberin Devamı

Trabzonspor galibiyetiyle Süper Lig’de siftah yapan Göztepe’nin tecrübeli savunmacısı Sabri Sarıoğlu sergilediği futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı. Galatasaray’da 15 yıl aralıksız top koşturduktan sonra İzmir’in yolunu tutan deneyimli oyuncu, defansın sağında bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Trabzonspor’u oldukça zorladı. Yayıncı kuruluş tarafından maçın adamı seçilen 33 yaşındaki Sabri’ye futbolseverler sosyal medya üzerinden övgüler yağdırdı. Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarını sert dille eleştirirken, “Sabri’ye mağlup olduk. Teşekkürler Muharrem Usta” türünden ifadeler kullandı. Fenerbahçeli bir futbolseverin ise Sabri için yaptığı “İzmir’in havası Sabri’yi Dani Alves’e çevirmiş. Bizim Ozan Tufan’ı da yarım devre göndersek mi? Belki Atiba’ya benzeyip döner” yorumu büyük ilgi çekti. Yine bir taraftarın, “Sabri Sarıoğlu çıraklığı ve kalfalığı Galatasaray’da yaptı, ustalığı Göztepe’de gösteriyor” ifadesi en çok beğenilenler arasına girdi.