Ege Grip mi, alerji mi ?

Grip mi, alerji mi ?

25.03.2017 - 05:51 | Son Güncellenme:

Medical Park İzmir Hastanesi’nden Çocuk Alerji Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Arıkan Ayyıldız, anne babalarının çocuklarda griple alerjik reaksiyonu karıştırdıklarını belirterek, böyle durumlarda çocukların alerjik duyarlıklarının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Grip mi, alerji mi

Gıda alerjisi

Bebeklik döneminde sık görülen alerjik durumun gıda alerjileri olduğunu belirten Ayyıldız, “Gıda alerjileri erişkin dönemde daha az görülür. Gıda alerjileri bebeklerde ilk 6 aylık dönemde deri bulgusu, dışkıda kan, egzama, döküntü gibi belirti verebilir. Bebek bu dönemde sadece anne sütü ile beslendiğinden bu reaksiyona sebep olan gıdayı hastalığın tanısına göre karar vererek annenin bırakmasını öneriyoruz” dedi.

Ek gıda tepkisi

Bebeklerin, 6 aydan sonra ek gıdalara başladığında da yine aynı tepkileri verebildiğini belirten Doç. Ayyıldız, “Hekiminiz gerekli testleri yaparak sizi yönlendirecektir. Ayrıca yanaklarda kırmızı pullu döküntüler de son zamanlarda sık gördüğümüz durumdur. Bunların yüzde 50’sinde besin alerjisi yatıyor. Bebekler orta ve ağır şiddette egzama dediğimiz döküntüler varsa besin alerjisi araştırılmalıdır ve bir çocuk alerji uzmanına başvurulmasında yarar vardır.