Ege ‘Güç birliği ilan edeceğiz’

‘Güç birliği ilan edeceğiz’

21.02.2017 - 06:14 | Son Güncellenme:

Ege’de turizm sektörünün nabzı, Kuşadası’nda atacak. Çeşme, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, Edremit belediye başkanları ve sektör temsilcileri, yaz sezonu öncesi ‘Turizm Sektör Toplantısı’nda biraraya gelecek.

‘Güç birliği ilan edeceğiz’

Kış ortasında turizm ateşi

Efes Kongre Merkezi’nde 22-25 Şubat günleri arasında düzenlenecek olan, Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech), sayesinde turizmin kalbi Kuşadası’nda atacak. Türkiye’den çok sayıda firma ile uluslararası katılımcılar, kış ortasında turizm ateşini yakacak. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un yöneteceği toplantıda, eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizmde alınan önlemleri ve yapılması gerekenleri anlatacak.

Haberin Devamı

‘Zor bir yıl ama...’

Sorunların kapsamlı şekilde ele alınacağı toplantıda, Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kuşadası Şube Başkanı Gökhan Aydın da sektör analizinde bulunacak.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Türkiye’nin turizmin çeşitlendirilmesiyle krizlerin de önüne geçilebileceği bir ortamın yakalanabileceğini söyledi. Ceylan, sorunların bel büktüğünü belirtti, “2017’nın zor olacağını hepimiz biliyoruz, ama güç birliği ile bu zorluğu daha az hasarla atlatmak da bizim elimizde. Sektör toplantısı, bu güç birliğinin ilan edildiği yer de olacak” dedi.