Ege Güler: Projelerimiz sağlam zemin üstünde

Güler: Projelerimiz sağlam zemin üstünde

16.06.2017 - 04:34 | Son Güncellenme:

ESBAŞ CEO’su Faruk Güler, konut fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti Karşıyaka 360 ve Yüksek Vadi Evleri’nin depreme dayanıklı olduğunu söyledi

Güler: Projelerimiz sağlam zemin üstünde

Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 5 büyüme göstermesini değerlendiren ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Faruk Güler, “Bu yüksek büyüme oranı Türkiye ekonomisinin temel aktörlerinden olan inşaat sektörüne de çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir” dedi. Sanayi ve hizmet sektörlerindeki büyüme hızının yüzde 5’in üzerinde gerçekleşmesinin yanı sıra, inşaat sektöründeki yüzde 3,7’lik büyümenin ekonomi üzerinde büyük bir moral etkisi olacağını bildiren Dr. Güler, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Fiyatlar artacak

Son dönem uygulanan teşviklerin bu büyüme oranındaki etkisi tartışılamaz. Bir yanda ihracatta olumlu gelişmeler yaşanırken, teşvikler sayesinde iç talepte de yükselme yaşanıyor. 2017 genelinde büyüme tahminlerinin olumlu yönde revize edileceğini düşünüyorum. İstihdam sağlayan ve birçok alt dalda katma değer yaratan inşaat sektörü şimdi daha da önem kazandı. Sektörde talep yükselmesi ile birlikte fiyat artışlarının süreceğini de tahmin ediyorum.”

Z1 bölgesindeyiz

İzmir’de yaşanan 6.3 büyüklüğündeki deprem konusunda da görüş bildiren Dr. Faruk Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmirlilere büyük geçmiş olsun. Uzmanların açıklamalarına göre deprem, zemini gevşek ve sulu olan bölgelerde daha yüksek boyutlarda hissedildi ve korku yarattı. Bizim yatırımımız olan Yüksek Vadi Evleri ve Karşıyaka 360 projelerimiz İzmir’in en sağlam zemininde Z1 bölgesinde bulunuyor. Depremin hasarsız atlatılmasında son dönemde yükselen inşaat kalitesinin de önemi var.”