Ege Günay’a EXPO tepkisi: Rant kaygısı mı var?

Günay’a EXPO tepkisi: Rant kaygısı mı var?

19.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı ve Ak Parti’den İzmir milletvekili seçilen Ertuğrul Günay’ın EXPO 2020 alanı olarak belirlenen İnciraltı’nı değiştirme sinyalleri muhalefet cephesinde de kaygı yarattı.

Günay’a EXPO tepkisi: Rant kaygısı mı var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, 2015 adaylığı öncesindeki yer tartışmalarını hatırlattı. O dönemde, Büyükşehir’in Urla’yı önürdiğini, ancak Bakanlığın isteği ile İnciraltı’nı tercih ettiğini belirten Yüksel, Bakan Günay’ı daha açık konuşmaya davet ederek, “Kafasının arkasında ne var, bilmiyoruz. Bizim bilmediğimiz şeyler mi var? Ne düşünüyorlar? Biliyoruz ki AKP’nin bu tür yer belirlemelerde rant kaygısı hep olur. Böyle bir şey midir, nedir, merak ediyoruz” diye konuştu.

Karabağlar da Expo 2020’ye talip oldu
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İnciraltı’nın EXPO 2020 için uygun bir yer olmadığı ve yeni bir alan aranacağı açıklamalarının ardından EXPO’ya talip olduklarını açıkladı. İzmir’in en yeni ve en büyük ilçesi Karabağlar’ın Expo için uygun olduğunu belirten Kürüm, “İlçemizde Expo için 7 bin 100 hektar bir alan var. Bu alan Uzundere Toki Konutlarından Kavacık Köyü’ne kadar uzanıyor ve büyük bir bölümü hazine arazisi. Proje ilçemizde bu arazi üzerinde uygulanırsa, kamulaştırma masraf-larından muaf olunur ekonomik ve hızlı çözülür” dedi.