Ege Günay’dan İzmir’e ortaklık teklifi!

Günay’dan İzmir’e ortaklık teklifi!

16.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı, güvenoylaması sonrasındaki ilk ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi de dahil, kentteki tüm kuruluşlarla işbirliği yapmak istedikleri mesajını verdi, gelişmeleri anlattı...

Günay’dan İzmir’e ortaklık teklifi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk ziyaretini, milletvekili seçildiği İzmir’e gerçekleştirdi. Bakan Günay, EXPO’dan kent projelerine kadar pek çok konuda değerlendirmede bulundu. Günay, İzmir’le ilgili 35 projenin çalışmasına başlayacaklarını, bunların bir kısmının bu yıl içinde gerçekleştirebileceklerini, ancak bir kısmının da daha uzun zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.
Büyükşehir’de
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da makamında ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, demokratik siyasi hayatın simgesi olan siyasi partilerle ve tüm bileşenlerle birlikte çalışmak istediklerini vurguladı. Aziz Kocaoğlu’nun samimi bir arkadaşı olduğunu ifade eden Günay, “Herşeye rağmen güleryüzlü bir seçim ortamı geçirdiğimizi tahmin ediyorum. Dayanışma içinde Türkiye’ye hizmet etmeye çalışacağız. Birlik içinde çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.
Patron’u Erdoğan seçecek
Bakan Günay, yeni oluşacak Yürütme Kurulu’nun başında olacak isimle ilgili olarak ise “Başbakanın belirleyeceği bir bakan Yürütme Kurulu’nun başında olacak” dedi. Yürütme Komitesi’nin bu dönemde genişleyeceğini ve yapılacağını söyleyen Günay, Şehircilik, Sağlık, Ulaştırma, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının da işin içinde olacağı bilgisini verdi.
Doğal sitlerle ilgili yeni bir düzenleme olacağını da duyuran Günay, kendilerinin de bu konuda bir kanun çalışması için mutabık kaldıklarını dile getirdi. Yapılacak tasnifin ardından bu çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürüteleceğini kaydeden Günay, geçmiş dönemde korumacılık anlayışıyla sit sınırlarının geniş tutulduğunu, şimdi ise yağmacılığa fırsat vermeden yeni planlamaya çalıştıklarını aktardı.


Bakan’ın ziyaret trafiği baş döndürdü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, güven oylaması sonrasındaki ilk İzmir ziyaretinde yoğun bir program uyguladı. İzmir turunda siyasi partilerin il başkanlıklarına, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ne giden Baakn Günay, İzmir Ticaret Odası’nda da yönetim kurulu ile biraraya geldi. İTO ziyaretine ev sahipliği yapan Ekrem Demirtaş, Bakan’ın açıklamalarından sonra , “İzmir’in şansı döndü. Biz izmir fanatiğiyiz ama gördük ki siz bizden daha çok İzmir fanatiği oldunuz. Umut ediyoruz EXPO’dan sorumlu bakan olursunuz. Devletin kaynağı ve sizlerin katkısıyla seçim kazanır duruma gelebiliriz” dedi.