Ege Gündem yatırım

Gündem yatırım

05.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Gündem yatırım

İzmir Başkanlar Kurulu Temmuz ayı toplantısında, Volkswagen’in açacağı yeni fabrika, Ege Ekonomik Forum ve Çin gündeme geldi.

Haberin Devamı

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) ev sahipliğinde, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) sekretaryasında Radisson Blu Otel’de yapılan İzmir Başkanlar Kurulu Temmuz ayı toplantısında gündem; Türkiye’ye yatırım planı olan Volkswagen, kasım ayında düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum ve Çin ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler oldu.

Toplantıyı değerlendiren EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Volkswagen grubunun Ege Bölgesi’nde yatırım yapması için uzun zamandır çalışma yaptıklarını söyledi. Volkswagen’in, Bulgaristan ve Türkiye arasında henüz karar vermediğine dikkat çeken Susam, “Ege Bölgesi otomotiv altyapısıyla bu yatırım için çok uygun. Meslek kuruluşlarımız ve odalarımız tarafından zaten uzun zamandır bu konu takip ediliyor. ESİAD önderliğinde bir ekip Alman Konsolosu ile de temasları sürüyor” diye konuştu. Kasım ayında Ege Ekonomik Forum’un üçüncüsünün yapılacağını sözlerine ekleyen Susam, “Çin ile ticaretin attırılması için forum bünyesinde oturumlar gerçekleştireceğiz. e-ticaretin geliştirilmesi için adımlar atacağız” dedi.