Ege Gündemimiz idam değil, ekonomi olmalı

Gündemimiz idam değil, ekonomi olmalı

28.04.2017 - 03:27 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ekonomik sorunların önemli olduğu vurgusunu yaptı, “Önceliğimiz idam olmamalı” dedi

Gündemimiz idam değil, ekonomi olmalı

İzmir Ticaret Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı İTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Nisan ayında terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşu ile başlayan toplantıda, şehitlerin isimleri de tek tek okundu. Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni getiren anayasa değişikliği referandum sonucunu değerlendirerek başlayan Ekrem Demirtaş, “Vatandaşımızın tercihine saygı duyuyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Ama hala tartışmalar devam ediyor. Artık, referandum sürecinde içeride ve dışarıda kırılıp dökülenleri onarma zamanı. 2019 Kasım ayına kadar bizim oda seçimleri hariç seçim yok. O nedenle bir durum muhasebesi yapma zamanı. Çünkü hızlı çözüm bekleyen sorunlarımız var” dedi.

Haberin Devamı

‘Belimizi doğrultalım’

AB ile ilişkilerde de onarılması gereken konular olduğunu belirten Demirtaş, “Avrupa Birliği’nin bize ders vermesine ihtiyacımız yok. Ekonomi böyleyken gündeme idam, AB gibi konularda referandumun gelmesi ertelenmeli. Önce belimizi doğrultalım. 2019 yılından önce inşallah önümüze seçim sandığı gelmez. Tüm bunları alt alta koyduğumuz zaman, gündemimizin ilk sırasında neden ekonomi gelmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Acilen yapısal reformlara ihtiyacımız var. İşsizliği ve enflasyonu düşürecek, büyümeyi hızlandıracak adımlar atılmalı” dedi.

‘Yerimizde sayıyoruz’

Büyüme rakamlarının hedeflerin gerisinde kaldığını belirten Demirtaş, şunları söyledi:

“2015 yılında 11 bin 14 dolar olan kişi başına düşen gelir ise 2016’da 10 bin 807 dolara geriledi. 8 yıldır yerimizde sayıyoruz. Olumsuz koşullara karşın yüzde 2,9’luk gibi önemli bir büyüme gerçekleşti. Ama bizim hedefimiz yüzde 5 ve üzerinde büyüme. İşsizlik rakamları belli oldu. İşsiz sayımız 4 milyon kişiye dayandı.”