Ege Güney Irak’a dikkat

Güney Irak’a dikkat

09.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Egeli ihracatçı ve işadamlarına Bağdat Ticaret Müşavirliği’nin uyarısı iletildi. Güney?Irak’taki illerde geçici vizeler sıkı kontrol ediliyor. Hapse kadar varan önlemler var

Güney Irak’a dikkat

Ege İhracatçılar Birliği üyelerine, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM)gelen uyarıyı iletti. Yazıda özellikle Bağdat ve Güney illerinde son aylarda sertleştirdiği, bu izinlerden birine sahip olmayan yabancıların adli yargılama sürecine tabi tutulup ilgili kanuna muhalefetten cezaevine konuldukları öğrenilmiştir” ifadeleri yeraldı.

Vizeler mutlaka yenilenmeli
Bilgilendirme yazısında Türkiye’den karayoluyla Habur İbrahim Halil Gümrük Kapısı’ndan Irak’a girenlerin Güney Irak konusunda tedbirli olmaları istendi. Özellikle geçici vizelerin Necef, Kerbela, Babil, Meysan, Dgar ve Basra illerinde kabul edilmediği hatta adli yargılama ve cezaevine konma sürecine tabi tutuldukları vurgulandı.
Alınacak önlemleri sıralayan yetkililer, pasaportunda merkezi Irak devletine ait geçerli giriş-vizesi olan personelin çalıştırılması, yerel gümrük idaresinin verdiği kısa süreli geçici izinle girmiş olan kişilerin Irak’ın güneyindeki firmalarında şantiyelerinde kesinlikle çalıştırılmaması gerektiğini belirterek vizelerin süre bitmeden yenilenmesi istendi.
Irak genelinde bin 200’den fazla yoğun ticari ilişkisini sürdüren Türk firma bulunuyor.