Ege ‘Güreşler, geçmişten bugüne miras kaldı’

‘Güreşler, geçmişten bugüne miras kaldı’

30.01.2018 - 02:16 | Son Güncellenme:

Tire’de bu yıl 18. kez düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği’nin heyecanı yaşandı, binlerce kişi kente akın etti.

‘Güreşler, geçmişten bugüne miras kaldı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Kaymakamı Hasan Tanrısever ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük şenlikteki yerini aldı. Ödemiş, Aydın, İncirliova ve Turgutlu gibi Ege’nin değişik il ve ilçelerinden 120 devenin yarıştığı güreşleri, yaklaşık 10 bin kişi izledi. Festival havasında geçen güreşlerde zaman zaman develeri ayırmakta güçlük çekildi.

Haberin Devamı

Ödülleri verdi

Deve güreşlerinin geçmişten bugüne aktarılan önemli bir kültür mirası olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Her günümüz, bugünkü gibi şenlikle geçsin” dedi. Güreşlerde Büyükşehir Belediyesi kategorisinde derece alan Baybora ve Remzi Bey develerinin sahiplerine ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun elinden aldı.

‘Güreşler, geçmişten bugüne miras kaldı’

Kıyasıya yarışlarda nefesler tutuldu

Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği 14’üncü Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ilçede iki gün renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Develer ilk gelin gibi süslenerek güzellik yarışmasında boy gösterdi, ardından arena da kıran kırana güreşti. Arenanın çevresini piknik alanına çeviren vatandaşlar, güneşli havada eğlenceli bir gün yaşadı. 160 devenin katıldığı güreşlerde Ege ve Marmara’nın yanı sıra Antalya’dan gelen izleyiciler de vardı. Kupa güreşi yapan develerin ödüllerini, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal verdi. (SEFER TALAY DHA)