Ege Gürültü de azalsın!

Gürültü de azalsın!

13.08.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi’nin Alaçatı’da açtığı kafedeki düşük fiyatlarla sevinen bölge sakinleri yüksek ses sorununu çözecek denetim yetkisinin de bir an önce verilmesini istedi

Gürültü de azalsın

Sosyal belediyecilik anlayışı ile Tekke Plajı ve Restoranı başta olmak üzere, Meydan Kafe, Seyir Kafe, İskele Kafe Ilıca Kafe ve Çeşme Kafe’yi vatandaşın kullanımına açan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, belediye şirketine ait sekizinci tesisi hayata geçirdi. Alaçatı Kafe Çamlık Yol’da Çeşmeliler’in hizmetine girdi.

Çay 2, kahve 5 lira


“Alaçatı Paraçatı” algısına son vermek istediğini belirten Oran, “2 liraya çay, 5 liraya kahve içilecek. Çeşme artık pahalı değil. Gençlerimize ve kadınlarımıza da iş imkanı sağladığımız bu işletmelerin sayısını artırmaya devam edeceğiz” dedi. Vatandaşlar da Çeşme’yi halkçı belediye ile tanıştıran Oran’a teşekkür etti.

Öte yandan Alaçatı’daki gürültü sorunu devam ediyor. Geçen yıl yüksek sesli müzik nedeniyle rezervasyon iptalleri yaşayan Alaçatı, bayramda da gürültü kurbanı oldu.
Çeşme Belediyesi’nin gürültü etkin mücadele için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurup yetki devri talep ettiğini ifade eden Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, “O yetki hala verilmedi. Belediye meclisi Akredite desibel cihazı alımı için bütçe onayını da verdi. Ancak 9 aydır yetki verilmediği için hiçbir denetim yapılamıyor. Belediye sadece gürültü yapan mekanların açılış-kapanış saatlerini kontrol edebiliyor. Ruhsatı olmamasına karşın canlı müzik yapıyorsa ona müdahale edebiliyor. Gürültüyü yerinde denetim önler. Böyle zor bir dönemde, bu anlayışsızlık bizi hayrete düşürüyor. Her yıl gürültü için önlem alınacağı söyleniyor, acilen bir çözüm bulunmalı” dedi.

Yazarlar