Ege Gurur duyduk!

Gurur duyduk!

21.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Balkan Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Aydın Büyükşehir Belediyespor, Sırbistan temsilcisi Ok Jedinstvo Stara Pazova’yı 3-0 yenerek Kadınlar Balkan Kupası şampiyonu oldu. Kadınlar Balkan Kupası’nda ilk kez şampiyon olan Aydın BŞB, ülkemizin bayrağını Avrupa’da CEV Challenge Cup’ta dalgalandıracak

Gurur duyduk

Aydın Büyükşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde Kuşadası’nda organize edilen Kadınlar Balkan Kupası, Aydın Büyükşehir Belediyespor’un zaferiyle noktalandı.

Haberin Devamı

Kosova ekibi KV Drita, Romanya’nın CSO Voluntari 2005 ve Sırbistan’ın Ok Jedinstvo Stara Pazova takımlarını 3-0’lık setlerle devirmeyi başarıp kayıpsız şampiyon olan Aydın BŞB, Challenge Cup 32’li Finaller Turu’nda Norveç temsilcisi Tromso ile mücadele edecek.

Aydın ekibi, 2018-2019’da Avrupa’da yine Challenge Cup’ta finale kadar yükselip İtalyan Saugella’ya yenilerek turnuvayı ikinci tamamlamıştı. Aydın’ın Sultanları Avrupa yolculuğunu CEV Challenge Kupası’nda sürdürecek.

“Yürekten inanıyorduk”

Aydınlı voleybolcuların hem Aydın’a hem de tüm Türkiye’ye gurur yaşattığını dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kadın voleybolunda söz sahibi bir kent olmanın, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Aydın’ın Sultanları çok başarılı bir turnuva geçirdi. Şampiyon olacaklarına yürekten inanıyorduk ve bizi haklı çıkardılar. Bu şampiyonluk Aydın’ın gençlerine armağan olsun. Tüm oyuncularımız ve teknik heyetimizi yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Başantrenör Alper Hamurcu ise, “Balkan Kupası Avrupa kupalarına katılmak adına önemliydi. Takımın uyumundan oldukça memnunum. Avrupa Kupası’nda da maç maç ilerleyip en ileride bitirmeye çalışacağız” dedi.