Ege Hasan Hüseyin yedi yaşında yeniden doğdu

Hasan Hüseyin yedi yaşında yeniden doğdu

21.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

7 yaşındaki Hasan Hüseyin Demirel’e, katılan herkesin “Bağış kalp” dileğiyle kutladığı doğum gününün ertesi günü uygun kalp bulundu

Hasan Hüseyin yedi yaşında yeniden doğdu

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde evhanımı Ayşe Demirel (27) ile alüminyum doğramacı Bünyamin Demirel 11 yıl önce kızları Aleyna’yı, 7 yıl önce de oğulları Hasan Hüseyin’i kucaklarına aldı. Ancak Hasan Hüseyin 18 Ocak 2010’da rahatsızlandı. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde bir ay yatıp tedavi gören Hasan Hüseyin’in sağlık durumu giderek kötüleşti. Hasan Hüseyin 6 Aralık 2010’da Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne yatırıldı.
Kalbi iflas eden talihsiz çocuğa yapay kalp takıldı. Yapay kalp pekçok hastayı ayağa kaldırırken, Hasan Hüseyin sürekli yoğun bakımın yolunu tuttu. Herkes Hasan Hüseyin’in yüzünü güldürmek için çaba sarf ederken, doğumgünü olan 25 Mayıs’ta sürpriz kutlama programı düzenlendi. Doğumgünü pastasını doktorları, hemşire ablaları ve oda arkadaşlarıyla kesen Hasan Hüseyin mumları üflerken herkes ona bağış kalp dileğinde bulundu. Aylardır beklenen müjde doğumgünü dileğinin üzerinden 24 saat geçmeden gerçekleşti.

Kalbi patlamıştı
Anne Ayşe Demirel, “Oğlumun durumu ağırdı. Profesör Dr. Özbaran, Hasan Hüseyin’i pompadan ayırdıktan sonra kalbinin patladığını söyledi. Kalbi bitmiş, pıhtılaşmalar olmuş. ‘Kalbi bir hafta daha götürmezdi, çok şanslıymış’ dedi. Demirel Bu nakil mucize değil de ne” diye konuştu.