Ege Havacılık devleri İzmir’e geliyor

Havacılık devleri İzmir’e geliyor

09.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir, dünyanın en büyük havacılık konferansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Havacılık devleri İzmir’e geliyor

Dünyada 90 milyar dolarlara yakın büyüklüğe sahip olan savunma ve havacılık sektöründe uygulanan offset ve dolaylı ticaret konularında düzenlenen “GICC- Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı”na İzmir ev sahipliği yapacak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği, 21-22 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenecek konferansa 30-40 ülkeden 300 kişi, 200 firmanın katılması bekleniyor.

Güçlü rakipleri geride bıraktık

Swissotel Grand Efes’teki toplantıda konuşan ESBAŞ Pazarlama ve Tanıtım Grup Başkanı Ertuğrul Işıksoy, İzmir’in bu konferansa ev sahipliği yapmak için Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova kentleriyle yarıştığını ve sonunda bu fırsatı yakaladığını kaydetti. Işıksoy, düzenleme komitesinde Boeing, Lockheed, General Electric, General Dynamics, United Technologies, Sikorsky, Bombardier gibi dünya havacılık devlerinin temsilcilerinin olduğunu bildirdi.

Karlamin’in “Ena” marka sandalyeleri kapışılıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde sandalye ayakları için kayın kereste imalatı yapan Karlamin firması, müşterilerinden gelen taleple ürettiği sandalyeleri şimdi yurtdışına gönderiyor. Kayın kereste imalat ve ticareti yapan Karlı Orman Ürünleri Dekorasyon firması, mobilya üreticilerinin tedarikçisiyken müşterilerinin talepleri üzerine sürekli üretimini yeniledi ve kendi sandalyesini üretir hale geldi. Bir yandan kereste ve sandalye sırtlığı, kolu ve ayaklarını üreten firma, diğer yandan da yarattığı “Ena” marka sandalyelerle yurtiçi ve yurtdışına satış yapmaya başladı. Modeko Fuarı’ndaki stantlarında firmayla ilgili bilgi veren Satış ve Pazarlama Müdürü Ergun Akpınar, “Şu anda fuarda gördüğünüz katılımcıların yüzde 70’inin tedarikçisi durumundayız” diye konuştu.

Citroen, çevre dostu otomobili sergiledi

Devrim yaratacak e-HDI teknolojisine sahip yeni Citroen C4 Alsancak Oto’nun showroomunuda otomobil tukunlarına tanıtıldı. Stop-start teknojisi 100 km’de 3.8 yakıt harcama ve şehiriçindeki yakıt tasarrufuyla hem ekonomik hem de çevre dostu olan Citroen C4 ayrıca genişleyen hacmi ile daha ferah sürüş keyfi sunuyor. Alsancak Oto yetkilileri Citroen C4 modelinin markanın lokomotif ürünü olacağına dikkat çekerken, “Biz de muhteşem otomobili 40 yıllık deneyimimizle müşterilerimize sunuyoruz. C4 modeli bir çok opsiyonu ve dizel ve benzinli olarak yakıt alternatifi bulunan bir otomobil. Fiyatlar, 34 bin 900 liradan başlıyor” dedi.