Ege Havalimanı otobüsleri saat başında kalkacak

Havalimanı otobüsleri saat başında kalkacak

28.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Havalimanı’na düzenlediği otobüs seferlerinin saatlerinde değişiklik yapıldı.

Havalimanı otobüsleri saat başında kalkacak

Vatandaşlardan gelen istekler üzerine 200 numaralı Mavişehir- Havaalanı otobüslerinin 06.00-23.00 arasında Mavişehir’den kalkışları saat başlarına alındı. Uçak yolcularının gecikmesini önlemek amacıyla da bu hattaki araçların sayısı 3’e çıkarıldı.
İZMİR Milliyet


İlçelerde ulaşım merkezden rahat
Büyükşehir Belediyesi, “İzmir Ulaşım Ana Planı” kapsamında çevre ilçelerde (Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Torbalı,
Selçuk, Menderes, Seferihisar, Urla, Bayındır) anket düzenledi. 7 bin 500 eve, 4 bin işyerine gidildi, 24 bin 808 kişiyle görüşüldü. Ege Üniversitesi işbirliğiyle yapılan araştırmada, şu sonuçlar ortaya çıktı: Katılanların (yaya ağırlıklı) yüzde 80’inin ulaşımla ilgili sorunu yok. Yüzde 81.7’si ortalama günde 2 kez yolculuk yapıyor.
İZMİR Milliyet


Ödemiş ve Tire’ye ek tren seferleri
TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, kapasitenin üzerinde yolcu taşınması nedeniyle 13 Aralık’ta bir yolcuyla tartışan raybüs sürücüsünün yaralandığı Ödemiş’te incelemelerde bulundu. Makinistlere karşı girişilen saldırıları kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. “Yolcu kapasitesi konusunda sıkıntı varsa, bu durum yetkili mercilere iletilir. Çözümü için çare aranır. Ödemiş ve Tire’ye ek sefer konulması yönünde çalışma yapacağız. Bu sıkıntıyı da çözeceğiz” diye konuştu.
İZMİR AA