Ege Hayallere verilen ara sona erdi

Hayallere verilen ara sona erdi

06.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Hayallere verilen ara sona erdi

Hayatının en mutlu günlerinde kanserle yüzleşen Gizem Özçiçek, çocuk sahibi olma arzusunu erteledi. Sağlığına kavuşan genç kadın, tedavi sürecinde dondurulan embriyolarla evlat sahibi olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

3 Mayıs 2018’de dünya evine giren Gizem (37) ve Fırat Okan Özçiçek (42) çifti, evliliklerinin ilk haftasında aldıkları kötü haberle sarısıldı. En büyük arzuları evlat sahibi olmak olan çift, Gizem Özçiçek’e meme kanseri teşhisi konulmasıyla, bu hayalini ertelemek zorunda kaldı. Kent Hastanesi’nde ameliyat olan ve ardından kemoterapi alması planlanan Özçiçek, doktorlarının önerisi üzerine tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolarını dondurttu.

Ertelenen planlar

Evlendikten bir hafta sonra hayatın kendilerine böyle bir sürpriz yaptığını belirten genç kadın, “Hemen çocuk sahibi olmak istiyorduk ama planlarımız değişti, bambaşka bir sürece girdik. 5 Haziran’da kendimi ameliyatta buldum. Kitle alındı ve temmuz ayında da kemoterapi sürecine başladım. Ameliyatta sonra ilk işlemimiz embriyo dondurmak oldu. Yaklaşık bir sene sonra hamilelik işlemlerine başlayacağız. En büyük hayalim sağlıklı bir şekilde bu hayatı sürdürmek eğer Allah nasip ederse de bir evlat” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hayallere verilen ara sona erdi

Üreme sağlığı

Kemoterapi öncesinde önem verdikleri konuların başında hastaların üreme sağlığının geldiğini söyleyen Prof. Dr. Rüçhan Uslu da, “Eğer kişi evliyse kemoterapi öncesinde embriyo, eğer evli değilse erkeklerde sprem, kadınlarda yumurta saklama yoluna gidiyoruz. Bu şekilde olası kısırlıkta olası bir çocuk sahibi olamama probleminin de önüne geçiyoruz” dedi.

‘Eşim hep yanımdaydı’

Tedavisinin 7 ay sürdüğünü, 6 kür kemoterapi aldığını sözlerine ekleyen Gizem Özçiçek, “Yaklaşık 5 ay önce tedavim bitti, yeniden işe döndüm, hayata döndüm. Bu süreçte hiç yalnız kalmadım, kendimi hayattan hiç soyutlamadım. Örneğin meditasyon, kendi kendime telkin, dua etmek, sevdiklerinle vakit geçirmek, hayatın sana bir hediye verildiğini idrak etmek, bu hayatta anı yaşamanda çok faydalı oluyor. Hastalığım ve tedavim sürecinde sevdiklerim ve beni sevenler için kendimi motive ettim ve hiç bırakmadım. Eşim her an yanımdaydı, güç verdi, destek oldu. Daha bir haftalık evliyken karşımıza çıkan bu hastalıkta el ele mücadele ettik, başardık, ona çok teşekkür ediyorum” dedi.