Ege Haydi Büyük Altay o sene de bu sene!

Haydi Büyük Altay o sene de bu sene!

19.04.2018 - 00:01 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren siyah beyazlılar, geçen sezonki Play Off yarışında bir üst lige çıkma sevincini, bu sene de Spor Toto 1. Lig heyecanıyla sürdürmek istiyor.

Haydi Büyük Altay o sene de bu sene

Bülent Buda: Şimdi ne demeliyiz? İsmet Hoca gitti, böyle oldu. Yaşamda dün yoktur, şimdi vardır. O zaman kayıpları anımsayıp ağıt yakmanın da yeri değil. Bugsaş karşısında alınan galibiyete ve de sevincimize gölge düşürmeden diyelim ki, geriye kalan tüm maçları kazanırız. Sonra da rakiplerimizin aldığı sonuçları bekleriz. Nihayetinde ne olur? O gün gelince konuşuruz. Ya da kutlamalara başlarız.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay adına geçtiğimiz haftalardaki kaybedilen puanlar ve liderlik adına keşkelerin arne yeri ne de zamanı. Gelinen nokta belli. Yeni bir teknik sorumlu, yeni umutlar ve yeni heyecanlar. Ankara deplasmanında güçlü bir takımdan alınan 3 puan ile siyah beyazlılar silkindi ve kendine geldi. Nefes nefese mücadeleyle son 3 haftaya girildi. Aman ne olursunuz vazgeçmeyin. Gümüşhane 60, Urfa 58 Altay ve Sakarya 57 puanda. Bu heyecana can mı dayanır. Altay’ın rakibi Hacettepe. Bundan sonra puan kaybına asla tahammül yok. Ayrıca Urfa-Gümüşhane maçının sonucu Altay’ı yine iddialı duruma getirebilir. Son maç Gümüşhane’yle evinde. Yine keşkelere döneceğim onun için 3 maç 9 puan ve malesef başkalarının sonuçlarını beklemek gerek.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: TFF 2. Lig Beyaz Grup 31. hafta maçında Altay deplasmanda Bugsaşspor’u 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 57’ye yükselten ve Özden Töraydın yönetiminde çıktığı ilk maçta 3 puan alan siyah beyazlılar zirve takibini sürdürdü. Önümüze bakmak istiyoruz, geçmişe dönmek istemiyoruz. Ancak söylemeden geçemeyeceğim. Haftar önce İsmet Taşdemir ile yollar ayrılsaydı, özellikle Sakaryaspor mağlubiyeti sonrası belkide şuandaki konumu çok farklı olacaktı. Geriye sadece 3 final maçı kaldı. Biri deplasmanda ikisi kendi evinde. Sezon başından itibaren hep dile getiriyorum. Altay kadro zenginliği ve güçlü yönetimiyle kesinlikle sonuna kadar bir üst ligi hak ediyor. Kalan haftalarda biran evvel daha fazla kenetlenmeli. Antalya’da yaşadığımız final maçında olduğu gibi güçlü taraftarına çok daha fazla ihtiyacı var. Haydi Altay, artık geri dönüş yok. O sene de bu sene. Sadece 270 dakika kaldı.

Kayyum isteyen utansın

Bülent Buda: ‘Demir tava geldi, kömür bitti. Akıl başa geldi, ömür bitti.’ Okuduğunuz Anadolu’nun demirci esnafının deyişleri. Karşıyaka sezonu kapadı. Söz bitti, yazacak birkaç satır kaldı. Akıl başa gelmeden, ömür bitti. Bir başkan eskisi (kendisi genç olsa da), geçenlerde Karşıyaka kayyuma devredilsin dedi! Çok daha ağır yazabilirdim. Yazıklar olsun! İnsanlığın bittiği yerdeyiz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Matematiksel açıdan umut bitmediği için Karşıyaka’nın kümede kalma mücadelesinin son düdüğe kadar bitmeyeceği konusunda kendimizi de şartlandırmıştık. Aslında biz herkesin bildiği gerçeği, filmin acı sonunu biliyorduk. Ama büyük spor kulübü Karşıyaka’ya yakıştıramıyorduk, söyleyemiyorduk. Hatta biraz ileri gittik umut tacirliği yaptık. Yıllar önce çok güzel bir sigorta reklamı vardı. ‘Gelecek bir gün gelecek’ ve o gün geldi. Ama Karşıyaka büyük camiadır. Düştüğü gibi kalkmasını da bilir. Ama başarıya giden yolda da neden düştüğünün sebeplerini araştırıp bulursa, geleceğe umutla bakabilir. Karşıyaka’nın güvendiğim yönetimine de bu yakışır. Asla moral bozulmamalı, seneye bu vakitlerde şampiyonluk şarkılarının söylenmesi için hazırlıklara başlanmalıdır.

Mehmet Demirtaş: Koca çınar Karşıyaka Kulübü’nün içinde bulunduğu şu durum içimizi fazlasıyla acıtıyor. Gençlerin verdiği mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Koca sene bu filmin sonu belliydi. Herkes seyirci olarak izlemeyi tercih etti. Çoğu zaman cefakar taraftarı kampanyalar düzenledi bu kulübün ayakta kalabilmesi için. Ancak onların da güçleri bir yere kadardı. Bu saatten sonra hiç vakit kaybetmeden birliktelik sağlanmalı ve doğru bir yol haritası çizilmeli.

Haberin Devamı

Acı çekmeden başarı gelmez!

Bülent Buda: Öncelikle vurgulamalıyım. Konuk Bodrumspor’un maçın tümünde teslim olmayan, maça asılan, mücadeleci, coşkulu oyununa bayıldım. Böyle bir takım niye ligin dibinde diyerek üzüldüm. Şimdi gelelim Menemen’in maç öyküsüne yerleştiremediğim sorunlara.
- Konuk Bodrum maçın bütününde kaç gol pozisyonuna girdi?
- O pozisyonlarda orta alan ile savunmanın hali neydi öyle?
- Kaleci Bayram çoğu zaman libero gibi öne çıkmasaydı, kalesinde dik durmasaydı skor tabelasındaki görüntü ne olurdu?
- 36’lık kaptan Mustafa rakipten top kapıyor, pas ve gollük asistler yapıyor, yetmiyor üstüne birde gol atıyor. Mustafa’yı saymadığımızda ataklarda ortada sadece bir hiç kalıyor. Doğru mu bu?
- Kendi alanında eşitlik golünü yiyorsun tamam. Ya eşitlik golünden sonra Bodrum 10 kişi kalmasaydı?
- Menemen’de alan paylaşımı, pas akışı, pozisyon üretimi, iletişim, coşku alt düzeyde, hiç sevimli değil. Bu görüntülerle şampiyonluk uzak olasılık. Dost acı söyler. Göz göre göre gerçeklerden kaçamam. Pardon!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Ben Göztepe maçındaydım. Kendileri de Menemen’de. Bülent Abim yazısını yazdırıyor. Ben Spor Müdürüm Mehmet kardeşime ve Bülent abime ben bu filmi haftalardır görüyorum diyorum. Güzel bir söz vardır, ‘Batı cephesinde değişen bir şey yoktur.’ Bu deyişten yola çıkarak Menemen’de de futbol adına değişen bir şey yok. Güzel olan alınan 3 puan. Öncelikle şu bilinsin Menemenspor’un 1. Lig’e çıkmasını gönülden isterim. Ama haftalardır gördüğümüz olumsuzlukları yazmazsak da olmaz. Sivas Belediyespor maçında kaleci Bayram’ın stoperlerin önünde toplara müdahale edip en az 5 topu rakip kaleye gönderdiğini yazmıştım. Demek ki yine değişen bir şey yok. Kalan 3 haftada malesef Hatay’ın puan kaybetmesini beklemek ve bütün maçları kazanmak zorundasın. Yani elindeki bütün avantajı yitiriyorsun. İnanmış ve umutla bir üst ligi bekleyen Menemen seyircisine, gönül adamı Onursal Başkan Tahir Şahin’e emeklerinin karşılığı verilmelidir. Yazdıklarımız moral bozmak için değil. Kalan 3 haftada aynı azim ve kararlılıkla yarışa devam.

Mehmet Demirtaş: Menemenspor, Bodrumspor engelini de kayıpsız geçti. Kaldı geriye 3 maç. Bunlardan en önemlisi bu haftaki Bucaspor karşılaşması. Bucaspor lige tutunmak istiyor, Menemenspor ise direkt şampiyonluk peşinde. Geçtiğimiz haftalarda bir örneğini diğer grupta Altay-Karşıyaka maçında yaşadık. Karşıyaka düştü, Altay puan cetvelinde 3. sıraya geriledi. Kaderin acı cilvesi. Dostluğun kazanmasını temenni ediyorum.

Daha önceleri neredeydiniz?

Bülent Buda: Pazar günü Menemen’de Egeli Sabah’tan sevgili Lebip Timör’le tribündeyiz. Ben önümdeki maça odaklanmışım, Lebip dijital ortamdan tüm maçları kurcalıyor. Menemen’de maç bitti, Lebip Buca’ya döndü, ‘Abi, Buca 1-0 önde, 8 dakika oynanmayan süre ile oyun devam ediyor’ dedi. Bu kadarı bile maçın adeta bir savaş ortamında geçtiğini belgeliyor. Çok şeye şaşırıyorum. Bu canı burnunda Buca, liderliği kovalayan bir takımı belli ki müthiş bir yarışma ortamında yeniyor. Elbette güzel haber. Lige tutunma isteğinin müthiş dışa vurumu. Ve düşünüyorum. Afyon gibi sağlam bir takımı devirebilirken kimlere yenildik, puan yitirdik, bu duruma düştük. Üzülüyor insan.

Fatih Tanfer: Bucaspor kendi evinde oynadığı Afyonspor karşısında aldığı 3 puanla puanını 31’e çıkardı. Tribünlerin coşkusu, oyuncuların performansı üst düzeydeydi. Gelelim son duruma. Buca, Tuzla ve Bodrum 31 puanda. Ne amansız bir yarış. Ve kadere bak. Buca’nın bu haftaki rakibi şampiyonluk yarışı içinde olan renktaşı ve hemşehrisi Menemen. Zor ve dramatik bir maç olacak. Herkes can derdinde. Sonrası Kastamonu’ya gidiyor ve son maçında evinde Etimesgut’la. Devre arasında yazmıştık, keşke zaman bizi haklı çıkarmasaydı. Bucaspor zoru ve heyecanı sever dedik, yine geldik aynı günlere.

Mehmet Demirtaş: İnsan söylemeden geçemiyor. Son haftalara girerken verilen destek doldurulan tribünler takdire şayan ancak aklım ermiyor. Bucaspor neden bu kadar zoru seviyor. İşini hep son haftalara bırakıyor. Bucaspor evinde ağırladığı şampiyonluk hedefi olan Afjet Afyonspor’u mağlup etti ve bu ligde kalmak istediğini adeta haykırdı. Takımda herkes terinin son damlasına kadar mücadele etti ancak kaleci Hüseyin Koç ayrı bir detaydı. Bana göre Bucaspor’un belkide kurtuluş savaşının önderlerinden sadece biriydi. Rakip Afyonspor’un kritik toplam 6 golünü engelledi. Haftalardır eleştirilen, isyan edilen Hüseyin Koç bir anda omuzlara alındı. Yere göge sığdırılamadı. Sonuna kadar da hakkıdır bu genç kardeşimizin omuzlara alınması. Bodrumspor mağlubiyeti ile hedeften sapan Bucaspor, Afyon galibiyetiyle büyük bir şans yakaladı. Bu hafta kritik bir viraj. İki İzmir takımı karşılaşacak. Dostluk kazansın diyorum.