Ege Hayırseverden Simav’a 100 yataklı ek hastane

Hayırseverden Simav’a 100 yataklı ek hastane

15.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İsmail Girginoğlu tarafından Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’nin yanındaki 500 metrekarelik alana yaptırılan 6 katlı binada kardiyoloji ve radyoloji üniteleriyle çeşitli servisler yer alacak. 800 bin YTL’ye mal olacak

Hayırseverden Simav’a 100 yataklı ek hastane

Kütahya Simav’da hayırsever işadamı İsmail Girginoğlu, 100 yataklı ek hastane binası yaptırıyor. Doç. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’nin yanındaki 500 metrekarelik alana kurulan, kardiyoloji ve radyoloji üniteleriyle çeşitli servislerin bulunacağı bina 800 bin YTL’ye mal olacak.
77 yaşındaki kereste tüccarı Girginoğlu’nun desteğiyle yapımına 6 ay önce başlanan 6 katlı ek hastane binasının kaba inşaatıyla belediyenin üstlendiği 200 bin YTL tutarındaki istinat duvarları ve çevre düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İç ve dış sıvaların da en geç 1-2 ay içerisinde bitirilmesinden sonra bina, diğer eksikliklerin giderilmesi için hastane yönetimine devredilecek.

Yatak sayısı 300 olacak
Başhekim Op. Dr. Naci Çağlar, binanın, ‘sağlıkta dönüşüm’ politikasına uygun olarak 1-2 kişilik odalardan oluştuğunu söyledi. Çağlar, “Tamamlandığında 300 yatak kapasitesine ulaşacağımız hastanemizde hastalarımıza çok daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Hastanemiz sadece Simav’a değil, çevre il ve ilçelere de hizmet veriyor. Bölge hastanesi gibi çalışıyoruz” dedi.
Hayırsever Girginoğlu’yla her gün hastaneye gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Rıza Özdemir de, şöyle konuştu:
“İsmail Girginoğlu’na, katkılarından dolayı Simav halkı adına teşekkür ediyorum. 1 yılda tamamlamayı taahhüt ettiği inşaatı 6 ay gibi kısa sürede tamamladı. Biz de belediye olarak istinat duvarıyla çevre düzenleme çalışmalarını kısa sürede bitirdik. İnce işçiliğiyle mefruşatı ise hastanenin döner sermayesinden karşılanacak. İşlemler bittiğinde iki bina bir tünel vasıtasıyla havadan birbirine bağlanacak.”