Ege Haziran umudu

Haziran umudu

17.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Pandemi öncesi dönemlerde ramazan ve kurban bayramlarında bir milyonu aşan tatilciyi ağırlayan Çeşme, tam kapanma nedeniyle otellerde yüzde 15 doluluğa ulaşabildi. Mayıs ayını kayıp olarak gören Çeşmeli turizmciler, haziran ayından itibaren kontrollü normalleşme beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Haziran umudu

Haftada iki denetim

Haberin Devamı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Orhan Belge, “Aşılama ve bağışıklık artıkça, iç pazar ve 15 Haziran’dan sonra da dış pazarda, geçen yılla asla kıyaslanmayacak rakamlar olacağına inanıyorum. Şu anda da haftada iki denetim geçiriyoruz. Çeşme ve İzmir’i de içine katarsak, Güvenli Turizm Sertifikası olayında Türkiye’ye örneğiz” diye konuştu.

Ilıca Otel Genel Müdürü Ebru Tuğcan da, “Almanya, Rusya gibi ülkelerin seyahat yasağını kaldırmasının ardından istenen doluluklara ulaşmayı hedefliyoruz. Sektördeki aşılama çalışmaları da olumlu yönde ilerliyor. Mayıs’taki kaybı sezon sonunda telafi edeceğimizi düşünüyorum” dedi. Alaçatı Mina Butik Otel Sahibi Yusuf Toplayıcı ise, “Rezervasyonlarımız vardı iptal oldu. Haziran’da ne olur bilmiyoruz. Yine kapanma olur mu? Herkes tedirgin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YUSUF ÇINAR