Ege Hedef ‘Mavi İzmir’

Hedef ‘Mavi İzmir’

11.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Üçüncü doz Kovid-19 aşısını olan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Tedbirli ol, aşı ol, Mavi İzmir’de özgür ol” dedi

Hedef ‘Mavi İzmir’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir’e bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nde üçüncü doz Kovid-19 aşısını oldu. “Bilimsel tüm veriler aşılanmanın koruyuculuğunu ve önemini gösteriyor” diyen Başkan Soyer, “Herkesi aşı olmaya ve koruyucu önlemleri sürdürmeye davet ediyorum. Gelin aşımızı olalım, güzel ülkemizi masmaviye boyayalım” dedi. 14 Haziran’da “Aşı Ol, Mavi İzmir İçin Umut Ol, Koruyucu Önlemlerini Sürdür” diyerek Mavi İzmir kampanyası başlattıklarını hatırlatan Soyer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Yüzde 10’un altına inmeliyiz

“Aşı hakkında aklına takılan soruların yanıtlarını doğru ve güvenilir adreslerden alması için kılavuzluk ettik. Türkiye’deki vaka oranını 100 binde olarak gösteren risk haritasında İzmir’i 10’un altına düşürerek maviye boyamayı, bu konuda da öncü olmayı hedefliyoruz. Düşük riskli şehirler arasına girelim ki, önlenebilir can kayıpları son bulsun. Esnafımız kepenk kapatmasın. Çocuklarımız okullarında eğitim alsın. Birbirimizi ve geleceğmizi korumak için ‘Tedbirli ol, aşı ol, Mavi I·zmir’de özgür ol’ diyoruz” şeklinde konuştu.

‘1.5 değil, 4 milyon turist hedefliyoruz’

İzmir’i dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri haline getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark’taki Pakistan Pavyonu’nda oluşturulan İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı’nın açılışını yaptı. Başkan Tunç Soyer, “Yaklaşık 1.5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir’de, hedefimizi en yakın tarihte 4 milyon olarak güncelledik. Pandemi döneminin turizm sektörü ağır yaralar aldı, ancak biz bu dönemi boş geçirmedik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.