Ege Hedef, sıfır karbon

Hedef, sıfır karbon

07.05.2023 - 06:30 | Son Güncellenme:

İklim nötr ve akıllı şehirler misyonu çalışmalarını yürütmeyi amaçlayan Küresel İklim Topluluğu İzmir, faaliyete başladı. Sıfır karbon hedefi doğrultusunda yapılacak projeleri, İZENERJİ A.Ş. yürütecek.

Hedef, sıfır karbon

İklim krizine karşı mücadele veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 377 şehir arasından Avrupa Birliği’nin İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu’na seçilmesinin ardından çalışmalarını hızlandırdı. İzmir’in iklim nötr ve akıllı şehirler misyonu çalışmalarını yürütmek için kurulan Küresel İklim Topluluğu (KİT) İzmir çalışmalarına başladı. KİT İzmir, kamuoyuna tanıtıldı. Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Geleceğe yönelik sürdürülebilir, yeşil ve yaşanabilir şehir inşa etmek bizim önceliğimiz. Akıllı şehirler anlayışı ile hareket eden KİT İzmir, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle şehir hayatını daha yaşanabilir hale getirmeyi hedefliyor” dedi. Belediyeye ait binaların enerjisinin çatı üstü güneş enerjisi santrallerinden (GES) sağlanması için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da, “Bu yıl içinde üzerinde GES bulunan bina sayımız 16’ya çıkacak” diye konuştu. İZENERJİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu ise, “Her sektörde karbon emisyonunu azaltacak, bizi matematik olarak karbon hesabında artıya geçirecek projeleri hep birlikte üreteceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İklim Şehir Sözleşmesi

Yürütülecek çalışmalar kapsamında İklim Şehir Sözleşmesi hazırlanacak. Kurumların eylem planları, yatırım çalışmaları belirlenecek. İklim Şehir Sözleşmesi’nin ardından Misyon Etiketi alınacak. Çalışmalar, İZENERJİ A.Ş. bünyesinde sürdürülecek.