Ege Hem çiftçiyi hem de dar gelirliyi sevindirdi

Hem çiftçiyi hem de dar gelirliyi sevindirdi

19.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İhtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulunan Kuşadası Belediyesi, Davutlat Mahallesi’nde faaliyet gösteren üreticiden aldığı 3 ton mandalinayı dar gelirli hanelere ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Hem çiftçiyi hem de dar gelirliyi sevindirdi

Üç kilogramlık paketler halinde hazırlanan mandalinalar dağıtımın ilk gününde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından İkiçeşmelik, Hacıfeyzullah ve Camiatik mahallelerinde oturan ailelere ulaştırıldı. Başkan Ömer Günel, “Ekonomik sıkıntıların arttığı bu günlerde hem çiftçimize hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyoruz. Kış mevsimi boyunca üreticiden satın alacağımız yaklaşık 25 ton mandalinayı ulaştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Kuşadası Belediyesi ile Kent Konseyi’nin düzenlediği Kış Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Stantlarda yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar satıldı. Çocuklar, Noel Baba kostümü giymiş animatörlerle eğlendi, Kent Orkestrası, şarkılarıyla renk kattı.

Kuşadası’nda atıklar dönüşüme

“Daha temiz bir ilçe” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm alanında yürüttüğü çalışmalarla 2022 yılında kent genelinden 2 bin 500 ton ambalaj atığı toplayarak ekonomiye kazandırdı.Geri dönüştürülebilir atıklar, Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’nde türlerine göre ayrıştırılarak ekonomiye kazandırıldı.